SUA nu permite fetelor sub 17 ani sa ia pastila de a doua zi

Apropo.ro / 08.12.2011, 14:48
SUA nu permite fetelor sub 17 ani sa ia pastila de a doua zi
Reprezentanta Departamentului de Sanatate din SUA, Kathleen Sebelius, a interzis adolescentelor pana in 17 ani sa mai poata cumpara de la farmacie pastila de a doua zi, pentru prevenirea unei sarcini nedorite.

Intr-o perioada in care SUA se confrunta cu cea mai mare rata de natalitate in randul adolescentilor, departamentul Health and Human Services a decis ca tinerele pana in 17 ani sa nu mai aiba voie, legal, sa isi cumpere de la farmacie pilula de a doua zi, o metoda contraceptiva care poate combate posibilitatea unei sarcini nedorite in cazul unui act sexual neprotejat.

Teva Pharmaceuticals, producatorul principal al acestor pastile a facut o cerere Administratiei de Alimente si Droguri din SUA (FDA) cerand sa fie ridicata aceasta limita iar acestia au aprobat-o.

FDA a constientizat ca interzicerea accesului adolescentelor la aceasta metoda contraceptiva le aduce mai mult rau decat bine insa Kathleen Sebelius nu a fost de acord cu ei.

Scandalul ia proportii deoarece americanii se confrunta cu o rata de natalitate in randul adolescentilor de sase ori mai mare decat la europeni si cu o rata de avort de trei ori mai mare.

Singura diferenta intre adolescentii americani si cei europeni este ca cei din urma se protejeaza mai mult.