SUA nu vor ataca prevenitiv Iranul

Apropo.ro / 06.12.2006, 09:25
SUA nu vor ataca prevenitiv Iranul
Statele Unite nu vor ataca preventiv instalațiile nucleare ale Teheranului deși Iranul va reuși sa produca arme nucleare pâna la sfârșitul deceniului, potrivit unei prognoze pe 2007 a apararii israeliene, citata de Jerusalem Post, în ediția electronica de

Statele Unite nu vor ataca preventiv instalațiile nucleare ale Teheranului deși Iranul va reuși sa produca arme nucleare pâna la sfârșitul deceniului, potrivit unei prognoze pe 2007 a apararii israeliene, citata de Jerusalem Post, în ediția electronica de marți.

Șansele ca un atac american sa aiba loc sunt considerate „scazute”, potrivit evaluarilor Ministerului israelian al Apararii.

Raportul indica de asemenea ca eforturile diplomatice ale comunitații internaționale de a opri Iranul sa se înarmeze vor eșua, au declarat surse din serviciile de securitate ale statului evreu.

În luna aprilie, dupa ce președintele israelian Mahmoud Ahmadinejad a anunțat ca Iranul a reușit pentru prima data sa îmbogațeasca uraniu, un oficial de rang înalt din armata israeliana afirma ca Republica Islamica va obține independența nucleara în urmatoarele câteva luni.

Mediafax