SUA: peste 400 arestari la o manifestatie anticapitalista

De: Marian Andrei / 30.01.2012, 09:40
SUA: peste 400 arestari la o manifestatie anticapitalista
Patru persoane au fost ranite, iar peste 400 de manifestanti anticapitalisti au fost arestati la Oakland, in California, dupa ce au incercat sa ia cu asalt primaria si alte cladiri din oras, a anuntat ieri politia.

Manifestatia a fost organizata in semn de solidaritate cu cea organizata de miscarea „Occupy DC” in fata unui mare hotel din Washington, unde a avut loc o reuniune a elitei orasului, la care participau presedintele american, Barack Obama, si sotia sa, Michelle.

Unii dintre manifestanti, refuzand ordinul de dispersare dat de autoritati, au aruncat cu pietre si diverse proiectile asupra fortelor de ordine, potrivit politiei, care a anuntat intr-un comunicat patru raniti – trei politisti si un manifestant – si trei masini vandalizate.

Manifestatia miscarii anticapitaliste de sambata seara a fost cea mai violenta din acest an si a condus la ceea ce politia locala a calificat un „numar fara precedent de arestari” in noaptea de sambata spre duminica, anuntand „peste 400 de arestari”.