SUA – Portugalia 2-2. Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur, aproape eliminat de la Campionatul Mondial

Apropo.ro / 23.06.2014, 03:02
SUA - Portugalia 2-2. Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur, aproape eliminat de la Campionatul Mondial
Naționala de fotbal a Portugaliei, una dintre echipele cu pretenții de la Campionatul Mondial din Brazilia, este aproape eliminată încă din faza grupelor, după ce a făcut doar 2-2 în partida cu SUA de duminică seara.

Zdrobită în meciul de debut, de Germania, scor 0-4, Portugalia a vrut să se revanșeze în partida cu SUA și a început tare confruntarea de la Manaus, Nani, vedeta lui Manchester United, reușind să deschidă scorul încă din minutul 5.

Golul lui Nani a fost, însă, un simplu foc de paie. Americanii, mult mai bine pregătiți fizic, au controlat disputa cu autoritate și au reușit să întoarcă rezultatul în repriza a doua. Jermaine Jones a egalat în minutul 64, când a punctat cu un șut superb, de la 25 de metri, lângă bară. Vedeta Clinton Dempsey a marcat golul  de 2-1 în minutul 81, reușind să pună pieptul la o centrare venită de pe stânga.

Americanii au ratat și alte câteva ocazii uriașe. Ricardo Costa l-a blocat in extremis pe Michael Bradley, la o fază la care portarul Beto era bătut. În plus, fostul goalkeeper al lui CFR Cluj a făcut minuni la șuturile lui Fabian Johnson și același Clinton Dempsey.

Când nimeni nu mai credea, în al cincilea minut al prelungirilor, Cristiano Ronaldo a centrat excelent de pe dreapta și Varela a punctat cu o superba lovitură cu capul, stabilind scorul final, SUA – Portugalia 2-2

În acest moment, SUA și Germania au câte 4 puncte în Grupa G și se întâlnesc în meci direct, în ultima etapă, când un rezultat de egalitate le califică pe ambele echipe în faza optimilor de finală. Portugalia și Ghana au câte un singur punct și șanse minime să mai treacă de faza grupelor.

Tot duminică seară s-au disputat și meciurile din etapa a doua a Grupei H. Belgia a trecut greu de Rusia, 1-0, gol Origi în minutul 88, iar Algeria s-a impus, cu 4-2, împotriva Coreei de Sud. Belgia s-a calificat deja în faza optimilor de finală, în timp ce Algeria are nevoie de un egal în confruntarea cu Rusia, din ultima etapă, pentru a trece și ea de grupe.

Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.

Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal îl găsiți AICI.