SUA se tem de comploturi teroriste ca cele din Marea Britanie

Apropo.ro / 03.07.2007, 16:27
SUA se tem de comploturi teroriste ca cele din Marea Britanie
Urmatorul complot terorist care va viza Statele Unite probabil va consta în atacuri simultane, putin sofisticate, asemanatoare cu tentativele de atentat din Marea Britanie, menite sa creeze panica mai degraba decât victime, apreciaza analisti americani citati de Washington Post în editia

Urmatorul complot terorist care va viza Statele Unite probabil va consta în atacuri simultane, putin sofisticate, asemanatoare cu tentativele de atentat din Marea Britanie, menite sa creeze panica mai degraba decât victime, apreciaza analisti americani citati de Washington Post în editia online.

Asemenea atacuri necesita o pregatire minima si sunt dificil de prevenit. Desi investigatorii britanici nu au putut demonstra implicarea retelei al-Qaida în aceste incidente, analistii americani cred ca ar putea fi vorba de un fenomen „hibrid”, în care organizatia lui Osama ben Laden inspira celule locale care nu îi sunt subordonate direct.

Într-un raport intern, directorul CIA, Michael V. Hayden, afirma ca „evenimentele din Marea Britanie ne amintesc de pericolele din lumea în care traim si ca activitatea de aparare a Americii este mai importanta ca niciodata”.

Mediafax