SUA: Unui homeless i s-a permis să păstreze cei 77.000 de dolari găsiți

De: Marian Andrei / 20.06.2012, 15:00
SUA: Unui homeless i s-a permis să păstreze cei 77.000 de dolari găsiți
O persoană fără adăpost din Texas, SUA, este mai bogată cu 77.000 de dolari, după ce autoritățile locale i-au permis să păstreze suma gasită încă din luna ianuarie.

Timothy Yost, în vârstă de 46 de ani, a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna in cap atunci când, la începutul anului, a găsit o adevărată comoară: o pungă care conținea monede și bancnote Sud Africane. Norocul l-a lovit când se aștepta mai puțin: dorind să se spele pe picioare în apele Colorado-ului, bărbatul a atins ceva cu picioarele și, curios, a vrut să vadă ce este acel obiect. Dacă bancnotele erau „murate” și nu prea i-au atras atenția, nu la fel s-a întâmplat cu monedele, care deși îi erau necunoscute, erau din aur.

Primul lucru pe care Yost l-a făcut a fost să meargă la o bancă, pentru a schimba câteva monede în dolari. Pe moment, decizia s-a dovedit a nu fi prea bună, casierul băncii anunțând poliția, care i-a confiscat „comoara” pentru a-i stabili proveniența și, eventual, să depisteze proprietarul.

Iată că, însă, după aproape o jumătate de an, Consiliul municipal al localității Bastrop, pe raza căreia a fost descoperită comoara, a votat în unanimitate că Yost poate păstra banii găsiți.

„Potrivit legii din Texas, dacă proprietarul unor bani găsiți nu poate fi identificat în termenul de prescripție, găsitorul poate solicita păstrarea sumei”, a declarat șeful Poliției din Bastrop.

Yost nu a fost de față la pronunțarea hotărârii Consiliului, potrivit presei el fiind în arest pentru incălcarea proprietății.