SUA vor înfiinta un corp expeditionar în România

Apropo.ro / 20.06.2007, 09:56
SUA vor înfiinta un corp expeditionar în România
Armata americana intentioneaza sa înfiinteze mai multe brigazi cu efective de pâna la 4.000 de militari, un corp expeditionar în România si vizeaza regiuni din Germania, în acelasi scop, relateaza Stars and Stripes, în editia electronica de miercuri. Concomitent cu aceasta

Armata americana intentioneaza sa înfiinteze mai multe brigazi cu efective de pâna la 4.000 de militari, un corp expeditionar în România si vizeaza regiuni din Germania, în acelasi scop, relateaza Stars and Stripes, în editia electronica de miercuri.

Concomitent cu aceasta dezvoltare a armatei, se produce si un declin, unele dintre centrele americane istorice riscând sa arate ca orasele-fantoma. Circa 62.000 de militari au fost detasati în Europa în urma cu patru ani, numarul acestora urmând sa scada la sfârsitul verii la circa 44.700.

„Daca evaluam ceea ce am facut în decursul acestui an, a fost un an incredibil de dificil”, a declarat generalul Mark Hertling, fost comandant de operatiuni ale armatei americane în Europa si nou comandant al primei divizii blindate.

Mediafax