SUA vor „infrunta” Iranul

Apropo.ro / 08.01.2008, 09:32
SUA vor
Statele Unite vor "infrunta" Iranul daca acesta va cauza un prejudiciu, a afirmat luni purtatorul de cuvant al Departamentului american de Stat Sean McCormack.

Statele Unite vor "infrunta" Iranul daca acesta va cauza un prejudiciu lor sau aliatilor lor, a afirmat luni purtatorul de cuvant al Departamentului american de Stat Sean McCormack, dupa incidentul din Golful Persic, relateaza AFP.

"Vom infrunta Iranul indiferent unde va incerca sa ne aduca un prejudiciu noua sau aliatilor nostri din regiune", a declarat purtatorul de cuvant, intrebat in legatura cu incidentul de la sfarsitul saptamanii trecute, in care cinci ambarcatiuni iraniene au efectuat manevre provocatoare impotriva a trei nave de razboi ale Marinei americane care traversau stramtoarea Hormuz, o ruta strategica pentru petrolul din Golful Persic.

Una dintre navele iraniene a trimis un mesaj afirmand: "Va voi ataca, va voi arunca in aer in cateva minute", potrivit unui oficial american din cadrul Pentagonului, care a cerut sa i se respecte anonimatul.

Incidentul nu s-a soldat cu schimburi de focuri, a adaugat el.