Sub asediu federal

Apropo.ro / 18.12.2001, 07:54
Sub asediu federal
Mircea Sandu a spus ca daca Dossey nu divulga numele celui care a instigat la blat, presedintele brasovean Ioan Neculaie ar putea fi exclus din fotbal În cadrul unei emisiunii televizate, duminica seara, presedintele Mircea Sandu a afirmat ca nu considera deloc închis cazul Dossey. Dupa


Mircea Sandu a spus ca daca Dossey nu divulga numele celui care a instigat la blat, presedintele brasovean Ioan Neculaie ar putea fi exclus din fotbal

În cadrul unei emisiunii televizate, duminica seara, presedintele Mircea Sandu a afirmat ca nu considera deloc închis cazul Dossey. Dupa cum se stie, de curînd, portarul ganez de la FC Brasov a declarat ca la meciul cu FCM Bacau din sezonul trecut, disputat pe arena de la poalele Tîmpei, brasovenilor li s-ar fi cerut sa nu-si apere corect sansele. „Cazul Dossey nu e încheiat”

A doua zi, Ibrahim Dossey a retractat totul. El sustinea ca i-au fost rastalmacite cuvintele, motivînd ca nu stapîneste prea bine limba engleza. Ulterior, reprezentantii Ligii, presedintele Dumitru Dragomir si secretarul general Valentin Alexandru, au afirmat ca, în conformitate cu regulamentele, cazul se prescrie în 45 de zile.

„N-au citit ei bine regulamentul. Pentru asemenea situatii, timp de doi ani se pot lua masuri”, a precizat Mircea Sandu. El a mai adaugat ca îl va chema pe Dossey la federatie, „sa îmi spuna cine a fost acel sef de la club care le-a cerut sa nu joace corect. Daca nu o sa faca acest lucru, o sa iau organigrama clubului din Brasov si, alaturi de Dossey, o sa-l exclud din fotbal pe primul de pe lista”, a avertizat presedintele federatiei. În acest caz este direct vizat presedintele brasovenilor, Ioan Neculaie.

„Sa-i elimine pe cei care fac blaturi”
Ieri, patronul brasovenilor spunea ca Mircea Sandu nu are dreptate: „Mi-am pus juristul sa consulte regulamentele si acolo asa scrie, ca dupa 45 de zile astfel de cazuri se prescriu”.

Ioan Neculaie mai afirma ca „oricum, în ceea ce ne priveste, nu comentez intentia presedintelui federatiei. Ar fi mai bine sa ia masuri cu cluburile care fac blaturi, nu cu Brasovul, care a jucat mereu corect. Jucatorii îmi sînt martori, le-am spus sa nu intre în nici un fel de combinatii, inclusiv la acea partida. Chiar am adaugat ca daca înnebunesc cumva si o sa le cer sa faca vreun blat sa nu ma asculte. Atunci am cîstigat cu 2-0, nu înteleg care este problema. Acea înregistrare cu Dossey a fost o regie ordinara. Sa fie adusa caseta originala, sa cheme jucatorul, sa dea declaratii. N-o sa scoata nimeni castanele din foc cu mîna Brasovului. Cred ca Mircea Sandu are intentii bune. Vrea sa faca acea comisie de supervizare a etapei. Si atunci daca va considera ca un club a facut un blat sa mearga pîna la excluderea din campionat”.

Revine Razvan Lucescu?
Accidentarea lui Emilian Dolha si renuntarea la Eugen Anghel l-au determinat pe antrenorul Viorel Hizo sa caute un portar de valoare. În lotul Rapidului mai exista si Florentin Radulescu, însa „principalul” echipei de lînga Podul Grant vrea sa aduca pe cineva care sa plece de pe aceeasi pozitie cu Dolha, pentru a crea concurenta reala pe acest post.

În acest sens, la vîrful conducerii visiniilor s-au purtat mai multe discutii, singurul nume ramas în cursa fiind Razvan Lucescu. Asta-vara, portarul care l-a însotit pe Mircea Rednic la Bacau a parasit Giulestiul de teama unui conflict cu Viorel Hizo. Probabilitatea era mare atît timp cît antrenorul fusese convins ca revolta echipei împotriva sa, produsa în returul campionatului trecut, a fost instrumentata chiar de Razvan. O discutie sincera purtata între cei doi dupa terminarea acestui campionat a lamurit însa lucrurile, iar din acest punct de vedere nu mai exista nici o bariera.

În plus, spre deosebire de Cristi Munteanu, al carui pret era enorm pentru bugetul de austeritate impus pe George Copos, suma care trebuie data bacauanilor în schimbul lui Lucescu nu poate fi mare. Asta-vara, moldovenii au platit 15.000 de dolari pentru el. Cum portarul, care a avut o relatie excelenta cu suporterii rapidistii, vrea sa se întoarca, iar Viorel Hizo vrea sa-l ia, totul depinde de întelegerea cu clubul lui Sechelariu.

Decisiva pentru demararea negocierilor concrete a fost discutia purtata de conducerea din Giulesti joi seara, la restaurantul Aristocrat, la banchetul „satelitului” Rapid Electromagnetica. Acolo, patronul George Copos i-a întrebat pe „vicele” Zotta, secretarul general Cristi Costache si directorul sportiv Paul Cazan ce portar cred ei ca trebuie adus la Rapid, parerile acestora înclinînd balanta în favoarea lui Razvan Lucescu.

Contactat de ProSport, jucatorul nu a negat varianta, însa s-a limitat sa spuna ca „întîi trebuie sa discut cu cei de la Bacau si abia apoi voi vedea ce am de facut. Stiu însa ca-mi doresc sa nu mai fiu asa departe de familie si mai ales de copii. I-am cam neglijat pîna acum”.
Sursa:www.prosport.ro