Substanța care inversează procesul îmbătrânirii este în teste

De: Gabriela Voicu / 20.12.2013, 17:00
Substanța care inversează procesul îmbătrânirii este în teste
Oamenii de știință americani și australieni au creat o substanță care poate inversa procesul îmbătrânirii la șoareci și intenționează să o testeze pe voluntari umani.

Oamenii de știință americani și australieni au creat o substanță cu ajutorul căreia au reușit să inverseze procesul îmbătrânirii la șoareci și intenționează să o testeze pe voluntari umani.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Oamenii de știință de la Harvard Medical School și Universitatea din New South Wales au testat substanța miraculoasă pe șoareci de laborator timp de doi ani și spun că aceasta le-a dat animalelor mai multă energie, le-a tonifiat mușchii și a adus îmbunătățiri în ceea ce privește rezistența la insulină. Compusul nu numai că a încetinit procesul de îmbătrânire, dar chiar l-a inversat.

Potrivit cercetătorilor, în cazul oamenilor procesul ar fi similar cu cel în urma căruia o persoană de 60 de ani s-ar simți ca și când ar avea 20. Substanța folosită de cercetători pentru inversarea îmbătrânirii conține o moleculă care ajută la creșterea cantității de NAD (Nicotinamidă adenină dinucleotidă) din organism. Această substanță există în cantități mari în organismele tinere și scade odată cu trecerea timpului.

Dacă substanța ar trece de testele clinice pe oameni, ea ar avea un preț foarte mare de comercializare. De exemplu, un bărbat de 86 kg ar trebui să plătească 43.000 de dolari pentru un astfel de produs, iar o femeie de 71 kg ar scoate din buzunar 35.000 de dolari, relatează au.ibtimes.com.