Substanțele chimice din produsele cosmetice cresc riscul de diabet

Apropo.ro / 14.04.2012, 14:00
Substanțele chimice din produsele cosmetice cresc riscul de diabet
Cercetători ai Universității Uppsala au avertizat că produsele obișnuite de cosmetică și machiaj conțin substanțe chimice care ar putea crește riscul de diabet.

Studiul, realizat de cercetătorii Universității Uppsala, din Suedia, a analizat structura sângelui la o mie de participanți cu vârsta de peste 65 de ani și a fost măsurat cum scade nivelul de zahăr când o persoană nu mănâncă pentru cel puțin opt ore.

Ftalații sunt un compus chimic ce se regăsește în alcătuirea substanței care se adaugă plasticului pentru a-l face flexibil și transparent iar cercetătorii susțin că prezența acestui compus în produse cosmetice obișnuite precum fodul de ten, creme sau parfumuri poate declanșa diabetul de tip 2.

„Deși rezultatul obținut de noi trebuie să fie confirmat de mai multe studii, acesta sprijină ipoteza conform căreia anumiți produși chimici contribuie la producerea diabetului. Oricine este expus la acești produși chimici în diferite feluri. Oamenii îi pot inhala din parfumuri, deodorante, chiar și mâncare”, a declarat autoarea studiului, Monica Lind.

Citiți mai multe informații despre acest studiu pe Mediafax.ro.