Subventia la gaze trebuie acordata direct celor care nu pot plati

Apropo.ro / 22.11.2006, 10:23
Subventia la gaze trebuie acordata direct celor care nu pot plati
Subventia nu trebuie acordata prin pretul gazelor, ci prin alocari directe, de la Guvern sau autoritati locale, catre aceia care nu pot plati facturile, a declarat, miercuri, la un forum pe probleme de energie, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Presedintele Traian

Subventia nu trebuie acordata prin pretul gazelor, ci prin alocari directe, de la Guvern sau autoritati locale, catre aceia care nu pot plati facturile, a declarat, miercuri, la un forum pe probleme de energie, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la acelasi forum, ca statul ar putea obliga societatile petroliere cu profituri mari în urma vânzarii de energie catre populatie „sa întoarca” o parte din bani catre fonduri sociale, în cazul în care aceste companii nu ar decide singure acest lucru.

Seful statului a explicat ca exista momente în care, în urma unor conjuncturi favorabile ale pietei, o companie petroliera ajunge sa aiba profituri foarte mari în urma vânzarii de produse energetice catre populatie.

Anterior, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa înfiinteze un Fond de ajutor social pentru consumatorii casnici de gaze, la care compania OMV ar urma sa contribuie financiar pentru subventionarea unei parti din factura, astfel încât preturile la gaze sa poata fi mentinute la nivelul actual pâna la finele anului 2008.

Mediafax