Sucul de rodii, o arma puternica împotriva cancerului

Apropo.ro / 03.07.2006, 13:12
Sucul de rodii, o arma puternica împotriva cancerului
Un pahar de suc de rodii baut zilnic poate încetini dezvoltarea cancerului de prostata, este concluzia unui studiu care a aparut sâmbata în Statele Unite, în revista Clinical Cancer Research, transmite Reuters. În urma cercetarilor s-a descoperit ca la barbații care au baut

Un pahar de suc de rodii baut zilnic poate încetini dezvoltarea cancerului de prostata, este concluzia unui studiu care a aparut sâmbata în Statele Unite, în revista Clinical Cancer Research, transmite Reuters.

În urma cercetarilor s-a descoperit ca la barbații care au baut zilnic un pahar de suc de rodii dublarea nivelului de PSA, antigenul specific prostatei, adica o proteina care indica prezența acestui tip de cancer în organism, a avut loc într-o perioada mai lunga de timp, în medie, 54 de luni. Pacienții la care dublarea nivelului de PSA are loc într-o perioada scurta de timp, în medie, 15 luni, prezinta un risc crescut de deces din cauza cancerului de prostata.

„Este o mare diferența… Acest lucru arata cât de repede se extinde cancerul”, a declarat profesorul urolog Allan Pantuck, de la UCLA Jonsson Cancer Center, coordonator al echipei care a realizat acest studiu.

Barbații care au participat la acest studiu urmasera anterior diverse tratamente contra cancerului la prostata, inclusiv operații chirurgicale și radioterapie. Consumul zilnic de suc de rodii nu are efecte adverse majore.

Pantuck a adaugat ca urmeaza sa mai faca niște cercetari, rezultatele finale ale acestui studiu urmând a fi publicate în circa doi ani. Consumul de suc de rodie nu duce la vindecarea cancerului la prostata, dar este un tratament eficace pentru prevenirea acestei maladii sau pentru încetinirea dezvoltarii ei. Alte tratamente implica efecte adverse importante, precum oboseala, depresie și impotența.

Mediafax