Sucurile acidulate fac copiii violenti

Apropo.ro / 25.10.2011, 11:37
Sucurile acidulate fac copiii violenti
Se pare ca sucurile acidulate ar sta la baza iesirilor violente ale copiilor, conform unor studii realizate de catre cercetatori americani.

Desi nu au specificat care brand-uri sunt cauzatoare, cercetatorii au publicat ca adolescentii care consuma sucuri acidulate in cantitati mari sunt extrem de violenti.

Studiul a fost realizat pe 1.878 copii din 22 de licee din Boston, SUA.

Din cei care consumau mai mult de 14 doze de suc pe saptamana, 43% au fost prinsi avand asupra lor un cutit sau o arma. Dintre cei care consumau una sau mai putine cutii de suc pe saptamana, numai 23% aveau asupra lor astfel de arme.

Cercetatorii, care si-au publicat lucrarea in jurnalul online Injury Prevention, au spus ca efectul are aceeasi magnitudine ca impactul alcoolului sau al tutunului asupra copiilor, insa nu au determinat concret daca de vina este zaharul, cofeina sau alta substanta care cauzeaza iesirile violente.

Se pare ca aceste rezultate nu sunt intalnite numai in Boston, conform altui studiu realizat de Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din SUA, adolescentii de sex masculin consuma in medie 600 de ml de suc pe zi iar fetele consuma aproximativ 400 ml iar acest lucru ar trebui ridica un semn de intrebare daca ar trebui pondera accesul lor catre aceste „surse”.