Sucurile cauzează 200.000 de decese anual

De: Gabriela Voicu / 20.03.2013, 17:30
Sucurile cauzează 200.000 de decese anual
Un nou studiu arată că băuturile îndulcite cauzează anual decese in toată lumea.

Cercetătorii au găsit o legătură între sucuri și 133.000 de decese din cauza diabetului, 44.000 din cauza bolilor de inimă și 6.000 din cauza cancerului. 78% dintre aceste decese au avut loc în țări cu venituri mici și mijlocii.

Băuturile îndulcite contribuie la creșterea în greutate, ceea ce sporește riscul de diabet, boli de inimă și mai multe tipuri de cancer.

Din nouă regiuni ale lumii, America Latină și Caraibe au cele mai multe cazuri de diabet care au legătură cu băuturile îndulcite. În estul și centrul Rusiei sunt cele mai multe decese cauzate de boli de inimă puse în legătură cu sucurile, iar Mexicul, una dintre țările în care se beau cele mai multe sucuri din lume, are cea mai mare rată de decese, în general – 318 decese la un milion de adulți sunt asociate cu consumul de sucuri în fiecare an. Japonia se află la extrema opusă, întrucât aici se consumă cele mai puține sucuri.

Cercetătorii avertizează că dacă bem chiar și un pahar de suc pe zi crește riscul de diabet de tip 2. De asemenea, caloriile din aceste băuturi îndulcite provoacă aceeași afecțiune, cu mult mai multe șanse decât același număr de calorii din orice alt aliment.