Sud coreenii beau de două ori mai mult ca rușii și de patru ori cât americanii

De: Marian Andrei / 04.02.2014, 17:00
Sud coreenii beau de două ori mai mult ca rușii și de patru ori cât americanii
Contrar părerii larg răspândite că cei mai mari consumatori de alcool ar fi rușii, datele statistice arată că ei sunt depășiți fără drept de apel de sud coreeni, care consumă... dublu!

Întrun raport Euromonitor care are ca subiect numărul mediu de shot-uri de alcool consumate săptămânal, sud coreenii conduc detașat clasamentul celor 44 de state analizate.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Astfel, sud coreenii consumă săptămânal, în medie, 13,7 shoturi de băuturi alcoolice, aproape dublu față de ocupanții locului doi, rușii (6,3 shoturi pe săptămână).  Chiar și așa, rușii ar putea pierde poziția a doua din cauza trendului în scădere, în timp ce filipinezii, aflați pe poziția a treia, chiar dacă mai au de tras, au un consum în creștere, ajungând la 5,4 shoturi pe săptămână.

Americanii, în schimb, sunt „mici copii”, cu 3,3 shoturi ocupând doar poziția a zecea a clasamentului.

Explicația apetitului celor din Coreea de Sud este dată de „dragostea” lor pentru Soju, o băutură alcoolică obținută prin fermentarea orezului, care reprezintă 97% din consumul de băuturi alcoolice al țării.

Consumul alarmant de alcool și violența asociată au determinat minsterul coreean al Sănătății să lanseze, acum doi ani, o campanie împotriva consumului. La vremea respectivă, un reprezentant al Korean Alcohol Research Foundation adeclarat că principala problemă o reprezintă modul în care beau sud coreenii: „beau repede pentru a se îmbăta repede”.