Sud-coreenii cloneaza caini americani pentru 50.000 $

De: Dragos Tanase / 18.02.2008, 10:05
Cercetatorii sud-coreeni care au realizat prima clona a unui caine, in 2005, au primit comanda de a clona un patruped al unei femei din SUA.

Cercetatorii sud-coreeni care au realizat prima clona a unui caine, in 2005, au primit prima comanda comerciala de clonare a unui patruped de la o femeie din SUA care a cerut sa ii cloneze cainele, un pitbull terrier, pentru care va plati 50.000 de dolari, relateaza Financial Tiimes.

Expertii sud-coreeni spera ca aceasta comanda sa deschida calea altor cereri si sa ajunga la o productie de pana la 500 de animale de casa clonate pe an.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

O specie de furnici se cloneaza in mod natural

Reginele si masculii unei specii de furnici se reproduc natural prin clonare, potrivit unui studiu al Universitatii din Lausanne publicat de revista britanica Nature si citat de AFP.

La furnicile Wasmannia auropunctata, raspandite in America de Nord, vestul Africii si Galapagos, reginele folosesc in mod normal sperma masculilor pentru a produce furnici lucratoare, care sunt sterile, explica profesorul Laurent Keller, care a condus studiul.