Sud-coreenii le daruiesc parinților operații estetice

Apropo.ro / 09.05.2006, 10:22
Sud-coreenii le daruiesc parinților operații estetice
În mod tradițional, sud-coreenii ofera drept cadouri parinților flori sau bani, dar, în prezent, mulți dintre aceștia aleg sa le ofere operații estetice, transmite Reuters. Presa locala informeaza ca, în acest an, a existat o mare cerere de tratamente cu botox,

În mod tradițional, sud-coreenii ofera drept cadouri parinților flori sau bani, dar, în prezent, mulți dintre aceștia aleg sa le ofere operații estetice, transmite Reuters.

Presa locala informeaza ca, în acest an, a existat o mare cerere de tratamente cu botox, liftinguri și transplanturi de par. Acestea au fost oferite de fii parinților lor, cu ocazia „zilei parinților” care este sarbatorita pe 8 mai.

Deși clinicile din Seul sunt solicitate foarte des pentru operații estetice, exista unele proceduri care nu sunt aprobate în totalitate, precum „rotunjirea” ochilor, subțierea nasului sau a gleznelor.

Mulți parinți ofera copiilor lor, cu ocazia absolvirii facultații, diverse operații estetice și a devenit un obicei, în ultimii ani, ca odraslele lor sa îi recompenseze în același mod.

„În ultimii cinci ani, programarile pentru proceduri estetice cu ocazia „zilei parinților” au crescut cu 50%”, a declarat Lim Ee-seok, președintele Theme Dermatology Clinic, o faimoasa clinica de chirurgie estetica din Seul.

Cele mai cerute proceduri sunt injecțiile cu botox, care costa între 322 și 645 de dolari, și liftingul.

Mediafax