Suedezii își lasă bebelușii să doarmă afară, chiar și iarna

Apropo.ro / 05.03.2013, 18:00
Suedezii își lasă bebelușii să doarmă afară, chiar și iarna
Nu este o glumă și nici un gest iresponsabil din partea părinților. Medicii spun că cei mici au nevoie de aer curat.

Majoritatea părinților din țările nordice sunt de acord cu ideea că bebelușul trebuie să doarmă afară, sub cerul liber, la aer curat, indiferent câte grade sunt afară. Suedezii nu au nicio problemă în a-și lăsa copilul să doarmă somnul de după-amiază afară, la minus 15 grade Celsius.

Tot în Suedia, părinții își lasă copiii în cărucioare la intrarea în magazine sau cafenele, etc.

Chiar și atunci când sunt acasă, sau când merg în vizite, cei mici sunt lăsați afară câteva ore pentru a se odihni.

Desigur, a nu se înțelege că părintele uită de cel mic, ci totul se întâmplă preț de până la trei ore. Dacă se poate repeta procedeul de 2 ori pe zi este minunat, după cum spun specialiștii.

Cei mici sunt bine îmbrăcați și feriți de vânt sau intemperii de accesoriile de la cărucior.

Dormitul bebelușului afară este recomandat de medici până la vâsta de 3 ani. Cei mici trebuie să stea la aer curat cât mai mult timp. Acest lucru nu se întâmplă acum în premieră, ci părinții de azi au fost și ei lăsați la rândul lor să doarmă sub cerul liber.

Și iarna este bine ca cel mic să doarmă afară. Sunt multe boli contagioase circulă, iar ei sunt mai sănătoși dacă sunt într-un mediu curat.

Fiecare ați observat că atunci când ieșiți cu cel mic la plimbare adoarme imediat, și are un somn sănătos. Atunci când acest proces este unul controlat, nu aveți de ce vă fie teamă.