Suedia: Atenție la peștii care atacă „unde îi e mai greu voinicului”

De: Marian Andrei / 12.08.2013, 15:15
Suedia: Atenție la peștii care atacă
Suedezii cărora le place să înoate nud au fost avertizați de autorități să "o lase mai moale" după ce în apele locale a fost semnalată prezența unei specii de pești care atacă... testiculele.

Săptămâna trecută, un pescar a capturat în strîmtoarea Oresund un pește pacu, lung de 21 de centimetri.

Pacu, o rudă a celebrului piranha, este celebru pentru atacurile sale asupra organelor genitale masculine, fiind supranumit „tăietorul de ouă”.

Henrik Carl, expert ihtiolog la Danish Museum, atrage atenția că ar putea exista mai multe exemplare de pacu în strâmtoare și recomandă ca cei care doresc să facă baie să poarte obligatoriu slipul.

„Mușcă pentru că le este foame și testiculele se «potrivesc» de minune în gura lor” a spus Carl, care a arătat că, la nivel mondial, se cunosc cazuri de pescari care au sângerat până la moarte după ce au fost „castrați” de pacu.

Deși este originar din bazinele Orinoco și Amazon, exemplare ale acestei specii, care pot ajunge la 90 de centimetri lungime și 25 de kilograme, au fost găsite în Papua Noua Guinee și în Texas, unde autoritățile au oferit o recompensă de 100 de dolari pentru prinderea unui exemplar descoperit într-un lac.