Suedia este noua campioană mondială la fotbal!

De: Marian Andrei / 26.01.2013, 10:00
Suedia este noua campioană mondială la fotbal!
Nu vă grăbiți să dați cu pietre, există un Campionat Mondial Neoficial de Fotbal, iar Suedia a devenit campioană mondială acum trei zile, după ce a învins Coreea de Nord, după loviturile de departajare, cu scorul de 4-1.

Campionatul Mondial Neoficial de Fotbal (UFWC – Unofficial Football World Championships) se dispută după cu totul alte reguli: ca și la box, campioana își pune titlul în joc la fiecare meci și prima înfrângere înseamnă, automat, detronarea sa. Mai mult, în fiecare an au loc cel puțin 10 astfel de „finale”, primul meci contând pentru titlul de campioană neoficială având loc în 1873, când Anglia a învins Scoția cu scorul de 4-2.

De miercuri fotbalul mondial are o nouă campioană mondială neoficială la fotbal. Într-un meci jucat în Thailanda, la Cupa Regelui, scandinavii au învins cu scorul de 4-1, după loviturile de departajare, deținătoarea titlului, Coreea de Nord. Următoarea „finală” va avea loc… mâine, când suedezii trebuie să-și apere titlul în fața finlandezilor.

De remarcat că nord-coreeni erau campioni mondiali neoficiali din data de 15 noiembrie 2011, când au învins Japonia, de atunci ei având o serie de 15 meciuri fără înfrângere.

Conform clasamentului all-time, cea mai titrată echipă este cea a Scoției, care a câștigat titlul de nu mai puțin de 86 de ori. Țara noastră ocupă poziția 22 în acest clasament, fiind campioană mondială neoficială de opt ori.