Suedia și Danemarca, în sferturile de finala

Apropo.ro / 24.06.2004, 12:32
Suedia și Danemarca, în sferturile de finala
Echipele Suediei și Danemarcei au obținut calificarea în sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), meciul disputat, marți, la Porto, în ultima etapa a grupei C a competiției. Danemarca - Suedia 2-2

Echipele Suediei și Danemarcei au obținut calificarea în sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), meciul disputat, marți, la Porto, în ultima etapa a grupei C a competiției.

Danemarca – Suedia 2-2 (1-0)

Au marcat: Tomasson ’28, ’66 / H.Larsson ’47 (p), Jonson ’89

Cartonașe galbene: Edman ’36, Kallstrom ’63

Arbitri: Markus Merk – Christian Schraer, Jan-Hendrik Salver – Michael Riley

Componența formațiilor:

Danemarca: Sorensen – Helveg, Laursen, Henriksen, N.Jensen (Bogelund ’46) – D.Jensen (Poulsen ’65), Tomasson, Gravesen – Gronkjaer, Sand, Jorgensen (Rommedahl ’57). Antrenor: Morten Olsen.

Suedia: Isaksson – Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman – Jonson, Andersson (Allback ’81), Kallstrom (Wilhelmsson ’72), Ljungberg – Ibrahimovici, H.Larsson (foto). Antrenori: Tommy Soderberg și Lars Lagerback.

Clasamentul grupei C este urmatorul: 1.Suedia 5 puncte, 2.Danemarca 5 p, 3.Italia 5 p, 4.Bulgaria 0 p. Selecționatele Suediei și Danemarcei s-au calificat în sferturile de finala deoarece au marcat mai multe goluri decît Italia în meciurile directe.

Suedia va întîlni în sferturile de finala ocupanta locul secund în grupa D, în timp ce Danemarca va juca cu Cehia, cîștigatoarea grupei D.

Selecționerul Danemarcei, Morten Olsen, a calificat drept „ridicole” acuzațiile privind un aranjament în meciul cu Suedia, încheiat la egalitate, scor 2-2, în ultima etapă a grupei C a Campionatului European, rezultat ce a condus la eliminarea Italiei din competiție, informează AFP.

„Toți cei care au văzut meciul vor considera aceste acuzații ridicole. Nu vreau să mai discut despre acest subiect. Noi ne-am dorit să cîștigăm meciul”, a spus enervat, după meci, Morten Olsen.

Selecționerul danez a adăugat că echipa sa ar fi putut să „închidă” meciul în ultimele 20 de minute, cînd danezii conduceau cu 2-1. „Ne doream să terminăm pe primul loc în grupă. Nu vreau să comentez jocul Suediei. Eu mă ocup numai de echipa mea. Bineînțeles că sînt mulțumit că am obținut calificarea, dar îmi doream o victorie în această seară”, a mai spus Olsen.

Atacantul Jon Dahl Tomasson, autorul celor două goluri ale Danemarcei în partida cu Suedia, a declarat că ar fi preferat ca echipa Italiei să se califice în sferturile de finală ale Campionatului European din Portugalia.

„Eu am făcut ceea ce trebuia să fac, adică să marchez goluri, dar speram ca Italia să se califice, deoarece jocul suedezilor este foarte plictisitor”, a spus Tomasson.

Atacantul danez a spus că este dezamăgit de rezultatul din meciul cu Suedia, dar că cea mai importantă este calificarea în sferturi. Jucătorul echipei AC Milan a mai spus că întîlnirea cu Cehia, din sferturile de finală, va fi foarte „antrenantă”, ambele echipe practicînd un fotbal ofensiv.

Referitor la acuzațiile privind existența unui pact între cele două echipe, Tomasson a declarat: „Dacă veți urmări ultimele minute ale meciului, veți vedea că ne-am dorit să cîștigăm. Nu se poate pune la îndoială acest lucru”.

Unul dintre cei doi selecționeri ai Suediei, Lars Lagerback, a declarat că echipa sa „a luptat” cu naționala Danemarcei, pentru a putea obține rezultatul de 2-2, ce a garantat calificarea ambelor echipe în sferturile de finală ale Euro-2004.

„Dacă Giovanni Trapattoni va urmări înregistratea partidei, va vedea că a fost un duel dur. Dacă Italia a fost eliminată, trebuie să se gîndească unde a greșit”, a spus Lagerback.

Antrenorul suedez a recunoscut că echipa sa a avut un început de meci mai slab, dar a adăugat că pe parcurs elevii săi și-au revenit și au controlat meciul.

„Cînd Jonson a adus egalarea în ultimele minute am fost fericit, era incredibil. Tomasson a spus că Danemarca a fost cea mai bună echipă a grupei? Ei bine, în această seară, noi am făcut egal în fața lor și consider că noi am avut mai multe ocazii pe parcursul meciului”, a mai spus Lagerback.

Mattias Jonson, care a adus egalarea pentru Suedia în minutul 89, a declarat că a fost interesat numai să introducă mingea în poartă.

Atacantul suedez Henrik Larsson a declarat: „Fantastic, fantastic. Trăiesc un sentiment de bucurie, pe care nu îl pot descrie”, în timp ce mijlocașul Fredrik Ljungberg a declarat că este foarte fericit de faptul că echipa sa a reușit să se califice mai departe.

Mediafax