Sugestie de vacanţă: Cele mai bune destinaţii din Europa în 2016 – Super galerie foto

De: Cătălina Matei / 06.07.2016, 15:28
Sugestie de vacanţă: Cele mai bune destinaţii din Europa în 2016 – Super galerie foto
Nu sunt cele mai vizitate destinaţii, însă cu siguranţă merită să fie descoperite înainte de sosirea turismului în masă.

Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, a ales, urmând sfaturile şi comentariile experţilor săi, cele mai bune destinaţii din Europa în 2016.

1.PELOPONEZ, Grecia

Peloponezul este una dintre cele mai interesante regiuni ale ţării, leagăn al culturii. Peloponezul oferă istorie, peisaje care inspiră noi călătorii şi multă viaţă tradiţională.

2. AARHUS, Danemarca

Al doilea oraş ca mărime al Danemarcei oferă: plaje, poteci prin pădurile din împrejurimi şi un mare muzeu de artă, ARoS, uşor de recunoscut datorită originalei şi translucidei pasarele colorate.

Una dintre cele mai cunoscute faţete ale acestui oraş danez este gastronomia: sunt mai multe restaurante cu stele Michelin.

3. VENEŢIA, Italia

Veneţia, cu edificiile sale din marmură şi romanticele canale şi poduri, continuă să fie unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe planetă.

4. DORDOGNE, Franţa

În regiunea Dordogne, situată în centrul Franţei, oamenii cunosc arta de a trăi. Regiunea are păduri şi câmpii verzi, dar şi o gastronomie fantastică. Are castele şi aşezări medievale, cu restaurante bune şi pieţe .

5. LVOV, Ucraina

Oraşul Lvov, situat în vestul Ucrainei, foarte aproape de frontiera cu Polonia, înregistrează un turism prosper. Acest oraş primitor cu aer centro-european are programate în 2016 peste o sută de evenimente culturale, dintre care unele sunt dedicate cafelei, independenţei ucrainene, jazz-ului.

6.WARWICKSHIRE, Marea Britanie 

În centrul Angliei încă se mai pot găsi peisaje rurale liniştite, chiar şi în jurul unui mare oraş cum este Birmingham. Este cazul comitatului Warwickshire, cu bucolice dealuri şi castele, care în acest an este în centrul atenţiei datorită uneia dintre localităţile sale istorice, Stratford-upon-Avon, leagănul lui William Shakespeare, de la a cărui moarte se împlinesc 400 de ani.

7. EXTREMADURA, Spania

Europenii încep să se intereseze de o Spanie care nu înseamnă exclusiv soare şi plajă. . În peninsulă există regiuni foarte puţin cunoscute de turiştii internaţionali, precum Comunitatea autonomă spaniolă Extremadura, unde aceştia merg pentru a se bucura de o Spanie fără stereotipuri.