Sugestie de vacanţă: Lacul Ursu, SPA natural unic în Europa – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 21.06.2017, 17:05
Sugestie de vacanţă: Lacul Ursu, SPA natural unic în Europa - FOTO
Vara vine la Sovata odata cu deschiderea Lacului Ursu. Vineri, 23 iunie, la ora 10 se inaugureaza un nou sezon de ştrand. Apa are o temperatura perfecta, de 38˚C la suprafata si 44˚C la o adâncime de 1,5 metri, iar locatia strandului a fost renovata. Podeaua este refacuta, dusurile schimbate, iar persoanele cu dizabilitati locomotorii se vor bucura de o cale de acces mai facila.

Lacul Ursu este o adevarata sursa de sanatate. Este cel mai mare lac sarat helioterm din Europa. Fenomenul de heliotermie a apărut graţie scurgerii continue în lac a unui pârâu şi a precipitaţiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, şi astfel asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei si nămolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esenţa tratamentelor în cazul unor afecţiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Preţul biletelor de intare la ştrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Danubius, este de 30 lei pentru adulţi, 25 lei pentru copii şi pensionari, clienţii având posibilitatea de a achiziţiona bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Intre orele 13 şi 15 intrarea in lac este interzisa, pentru a permite apei dulci să formeze stratul protector peste apa sărată şi astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ştrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcţie de condiţiile meteorologice Lacul Ursu îşi aşteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie. Pentru oaspeţii hotelurilor Danubius Health Spa Resort Bradet****superior, Danubius Health Spa Resort Sovata**** şi Hotel Faget** intrarea la cele două ştranduri este inclusă în preţul camerelor.