Sugestie: Unde pot călători românii de 1 Mai, dacă nu şi-au rezervat vacanţa din timp

Apropo.ro / 24.04.2019, 13:13
Sugestie: Unde pot călători românii de 1 Mai, dacă nu şi-au rezervat vacanţa din timp
Anul acesta vacanţa de 1 Mai vine imediat după vacanţa de Paşte, ceea ce ajută călătorii români să petreacă un timp de calitate în ţările europene fără să cheltuie foarte mult. Având o flexibilitate mai mare în alegerea datelor de zbor, pasionaţii de călătorii pot beneficia de preţuri bune pentru zborurile din perioada următoare.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a căutat 7 dintre cele mai bune oferte last minute pentru cei care îşi doresc să călătorească în mini-vacanţa de 1 Mai dar nu şi-au planificat excursia din timp.

Viena – 88 EUR (1 – 6 Mai)

Capitala Austriei poate fi descoperită pe îndelete într-o mini-vacanţă de primăvară, când Paştele catolic a trecut iar turiştii care îşi folosesc concediile de vară încă nu au aglomerat oraşul. Folosind doar o zi în plus de concediu (poate chiar un schimb de zile libere cu colegii care vor să stea mai mult cu familia de Paşte) românii pot savura plimbările în Grădinile Palatului Schönbrunn sau tururile cu bicicleta prin oraş, admirând Catedrala Sf. Ştefan sau opera de artă a arhitectului Hunderwasser.

Milano – 82 EUR (28 Apr – 3 Mai)

Unul dintre cele mai importante oraşe pe harta designului mondial poate fi vizitat în perioada imediat următoare folosind zboruri foarte accesibile. Cele mai renumite case de modă din Galeria Vittorio Emanuele, foarte aproape de binecunoscutul Dom sau Parcul Sempione aflat lângă Castelul Sforzesco vor consuma bateriile aparatelor de fotografiat dar le vor încărca pe cele ale deţinătorilor lor.

Londra – 118 EUR (2-5 Mai)

Situaţia incertă a apartenenţei Regatului Unit la Uniunea Europeană poate fi un motiv în plus pentru a-i vizita capitala (încă o dată) cât mai curând. Un alt argument ar fi că programul acestui city-break oferă timp suficient şi celor care vor să petreacă sărbătorile pascale alături de familie, urmând ca nevoia de explorare să fie satisfăcută pe deplin o dată cu finalul săptămânii. Dacă Big Ben, Palatul Buckingam sau Podul Londrei au făcut parte din excursiile anterioare, călătorii pot vizita British Museum, unde încă de la deschiderea din secolul al XVIII-lea intrarea a fost liberă, Museum of London, care adăposteşte cea mai mare colecţie de istorie urbană din lume, sau se pot plimba prin Hyde Park, admirând Fântâna Prinţesei Diana.

Madrid – 105 EUR (28 Apr – 7 Mai)

Pe lângă posibilitatea de a petrece Paştele Ortodox alături de românii care trăiesc în zona metropolitană a capitalei Spaniei, această vacanţă oferă suficient timp călătorilor pentru a explora oraşul şi împrejurimile. Vremea din peninsula Iberică este perfectă pentru plimbări în această perioadă, iar preţurile bune ale zborurilor face ca decizia să fie luată şi mai uşor.

Lisabona – 190 EUR (2-7 Mai)

Oraşul eclectic al Portugaliei poate fi vizitat într-o perioadă perfectă din punctul de vedere al temperaturii. Plimbările pe malul fluviului Tajo sau orele petrecute pe plajă se completează foarte frumos cu imaginea apusului soarelui în Oceanul Atlantic. Timpul va fi suficient pentru descoperirea comunităţilor din cartierele Alfama şi Mouraria şi stilul de viaţă atât de intim şi simplu într-o capitală atât de efervescentă în ansamblul ei. Nenumăratele puncte panoramice (deci şi fotografiile superbe) vor face ca efortul fizic de a urca şi coborî atâtea dealuri să fie absolut neglijabil.

Paphos – 252 EUR (30 Apr – 04 Mai)

Românii care au nevoie de câteva zile de relaxare pe plajă se pot bucura de apa clară a Mării Mediterane. După zilele în care vizitele rudelor consumă energia rămasă după ultimele săptămâni de muncă, bateriile se pot încărca uşor pe un şezlong, citind o carte interesantă sau ascultând sunetul valurilor. Cei care preferă efortul fizic ca metodă de relaxare psihică pot alege să meargă pe traseul care duce către Cape Greco, de unde se vor bucura de o îmbinare superbă a culorilor mării şi ţărmului.

Tenerife – 307 EUR  (28 Apr – 3 Mai)

Ultimul loc din selecţia noastră de oferte de ultim moment poate satisface aşteptările tuturor călătorilor. Parcul Naţional Teide oferă trasee de hiking superbe care se termină cu o imagine panoramică a unei părţi de insulă ce se pierde în mare; plajele incredibile îşi aşteaptă vizitatorii pe marginea întregii insule; Satele şi micile oraşe pot găzdui orice călător îndrăgostit de bucătăria spaniolă. Chiar şi temperaturile din această perioadă fac tot posibilul să cucerească noi turişti pe cea mai cunoscută dintre Insulele Canare.