Sughiță continuu de zece săptămâni, chiar și în somn!

De: Gabriela Voicu / 08.04.2013, 16:00
Sughiță continuu de zece săptămâni, chiar și în somn!
O elevă britanică nu se poate opri din sughițat și a fost nevoită să ceară ajutorul medicilor.

O elevă britanică din Wallington, Surrey, nu s-a putut opri din sughițat timp de zece săptămâni și a fost nevoită să ceară ajutorul medicilor.

Emily Marsh, în vârstă de 13 ani, sughiță la fiecare două secunde și nu se poate opri nici în somn.

Medicii spun că situația ei este rară și încă nu au găsit o soluție, deși fata a fost supusă unor teste, după ce anterior încercase acasă metode clasice, cum este ținutul respirației și consumul de oțet.

Emily și familia ei

Mama elevei spune că este dispusă să apeleze la orice metodă pentru a-și ajuta fiica, epuizată deja din cauza sughițului. Ea a încercat chiar și terapia prin hipnoza, însă a fost în zadar și situația devine tot mai frustrantă.

Deși colegii de la școala și profesorii au fost ințelegători în privința problemei ei, Emily a fost nevoită să nu se mai ducă la cursuri.

Un caz similar celui al tinerei britanice este al americanului Charles Osborne, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a sughițat continuu 68 de ani, din 1922 până în 1990 – când sughițul i s-a oprit brusc. În 2007, adolescenta Jennifer Mee din Florida a devenit faimoasă după ce a sughițat de circa 50 de ori pe minut aproape șase săptămâni.