Summer Well Festival 2018: Tsar B o înlocuieşte pe Little Simz

De: Cristiana Trifu / 06.08.2018, 13:29
Summer Well Festival 2018: Tsar B o înlocuieşte pe Little Simz
Tsar B (Belgia) şi al său electro-pop magic se alătură săptămâna viitoare artiştilor de pe scena Red Bull Music la Summer Well. Little Simz (UK), iniţial confirmată pentru sâmbătă, 11 august, nu mai poate ajunge în România din motive neprevăzute de ordin personal. Lady Leshurr şi Tsar B vor intra pe scena Red Bull Music sâmbătă, pe 11 august, iar Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru, Fraţii Grime, Fantome, Basska, Argatu’ şi Moş Martin, Celula de Criză şi Hanu’ cu Bragă vor face show cu #TotSatu’ duminică, pe 12 august.

Tsar B (Justine Bourgeus) vine din Belgia. Sound-ul ei e influenţat de muzica barocă, R&B-ul anilor ‘90 şi artişti precum Björk, Grimes sau Rihanna. Cu peste 15 milioane de difuzări pe serviciile de streaming, mulţumită sprijinului timpuriu al unor formatori de opinie precum Billboard, NME, BBC Radio 1 şi al comunităţii de dans din întreaga lume care i-a îmbrăţişat piesele („Escalate” a apărut în cadrul popularei emisiuni So You Think You Can Dance şi e coloana sonoră pentru nu mai puţin de 1000 coregrafii pe internet), Tsar B îşi aşteaptă încoronarea drept următoarea dominatrix a curentului alt-pop.

Cu studii de vioară clasică la bază, Tsar B şi-a încercat norocul alături de mai multe trupe locale înainte de a decide să-şi producă propria viziune muzicală sinestezică. Primele producţii au văzut lumina zilei în studioul improvizat în dormitorul ei. De la un R&B progresiv, întunecat, la un electro-pop eclectic, Tsar B vede muzica în culori şi pictează cu ele. EP-ul său de debut, care-i poartă numele, reuneşte patru astfel de exemple de abordare a pop-ului, pornind de la Escalate, o fuziune delicioasă de beat-uri în forţă, percuţie dramatică şi arome orientale, ce evocă o nuanţă de albastru-închis, până la Swim, o piesă într-o nuanţă otrăvitoare de galben, un fel de FKA twigs pe supradoză de zahăr.

Atenţia generată de EP-ul de debut îi deschide poarta către scenele de festival, de la Big Next Festival şi Pukkelpop din Belgia natală până la Great Escape în Marea Britanie. În ciuda buzz-ului pozitiv, muzica ei rămâne încă sub radar la nivel internaţional, până la momentul când social media o transformă în fenomen viral. Cu puţin ajutor din partea celebrului coregraf şi dansator Alexander Chung (unul din motoarele Millennium Dance Complex, urmărit de milioane de fani pe reţelele de socializare) care coregrafiază un clip cu Jade Chynowyth pe „Escalate” şi adună peste 20 de milioane de vizualizări. Şi restul e poveste.

2018 a însemnat pentru Tsar B lansarea single-ului „Rattlesnake” şi a mult mai experimentalului „Golddigger”, ce prefigurează un viitor album la fel de bun ca materialul de debut.

Red Bull Music sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de iniţiativă în muzică. Programul promovează diversitatea culturilor şi a genurilor muzicale, precum şi minţile transformative care le pun în mişcare. Festivalurile, workshop-uri educative, colaborările dintre artişti şi miile de alte iniţiative reunite sub umbrela Red Bull Music sprijină comunităţi artistice locale din întreaga lume.

Abonamentele la Summer Well pot fi cumpărate din reţeaua Eventim, la preţul de 315 lei.

Facebook: https://www.facebook.com/events/207486430085434/