Summitul UE din Finlanda, axat pe problema energetica

Apropo.ro / 20.10.2006, 09:19
Summitul UE din Finlanda, axat pe problema energetica
Liderii celor 25 de state comunitare s-au reunit, vineri, în orasul finlandez Lahti, situat la 100 de kilometri nord de Helsinki, pentru a dezbate o serie de probleme, în special cele din domeniul energetic, înainte de sosirea presedintelui rus, Vladimir Putin, relateaza AFP. Dineul

Liderii celor 25 de state comunitare s-au reunit, vineri, în orasul finlandez Lahti, situat la 100 de kilometri nord de Helsinki, pentru a dezbate o serie de probleme, în special cele din domeniul energetic, înainte de sosirea presedintelui rus, Vladimir Putin, relateaza AFP.

Dineul la care va participa si liderul rus, organizat de Finlanda, statul scandinav care detine presedintia semestriala a UE, se anunta unul delicat. Blocul comunitar, din ce în ce mai mult dependent de surse energetice din state situate în afara granitelor sale, urmareste dezvoltarea unei politici comune în acest domeniu, dupa ce tari precum Germania si Franta acorda o importanta deosebita relatiilor directe cu marii furnizori de resurse energetice.

Mediafax