Sumudica ramane

Apropo.ro / 15.01.2002, 08:25
Sumudica ramane
Marius Sumudica spune ca a refuzat sa se transfere în Rusia, preferînd sa joace la Rapid, echipa pentru care a renuntat la contractul cu Maritimo Funchal Marius, ce se aude, pleci de la Rapid? Nu ma gîndesc la asa ceva. E adevarat, au existat niste propuneri din Rusia, tentante atît


Marius Sumudica spune ca a refuzat sa se transfere în Rusia, preferînd sa joace la Rapid, echipa pentru care a renuntat la contractul cu Maritimo Funchal

Marius, ce se aude, pleci de la Rapid?

Nu ma gîndesc la asa ceva. E adevarat, au existat niste propuneri din Rusia, tentante atît pentru club cît si în ceea ce priveste salariul meu. Cu toate acestea am refuzat, pentru ca m-am întors din Portugalia sa joc la Rapid, nu sa plec în alta parte. Poate, la vara, mai discutam, dar conteaza foarte mult ce se întîmpla pîna atunci, ce parcurs vom avea si pe ce pozitie terminam în clasament.

E adevarat ca Rapid nu îti dadea drumul sa pleci?

Da, si punctul de vedere al clubului a fost similar cu al meu. Domnul Zotta mi-a spus ca deocamdata nu se pune problema sa îmi dea drumul. Parerea mea este ca, daca Rapid are rezultate, vor mai exista oferte, iar la vara pot pleca chiar în conditii mai avantajoase. Eu ma simt extraordinar aici si cred ca e mare lucru sa joci acolo unde îti este bine.

Refuzul tau se leaga si de propunerea lui George Copos ca, dupa ce te retragi, sa intri în conducerea clubului?

Deocamdata ma gîndesc sa mai joc, cred ca pot fi util echipei.

Viorel Hizo a declarat, atunci cînd s-a pus problema ca tu sa dai probe de joc în Rusia, ca nu permite nimanui de la Rapid sa mearga la teste. Îi împartasesti opinia?

Eu nici cînd m-am transferat în Portugalia nu am dat probe de joc. Am evoluat într-un campionat puternic, cel lusitan, joc la Rapid, una dintre echipele de top din România, asa ca nu cred sa mai fie nevoie de teste. De fapt, domnul Hizo are dreptate, nimeni de la Rapid nu mai trebuie sa dea probe. Faptul ca s-a opus plecarii mele ma bucura si sper sa ne întelegem în continuare la fel de bine ca în acest tur.

Ce sanse crezi ca are echipa la titlu? Stiu si eu? Va fi greu, depinde mult de cum începem si ce facem în etapa a doua, la Dinamo.

Daca vin Stelea si Denis Serban va fi mai usor?

Ei sînt fotbalisti cu mare experienta si ne pot ajuta sa ne îndeplinim obiectivul. Oricum, Rapid are jucatori de valoare. Cînd joc alaturi de Iencsi, Stanciu, Sabau sau Maldarasanu ma simt mai puternic, bineînteles, atunci cînd sîntem lasati sa jucam.

Ce le promiti suporterilor pentru noul sezon?

Ca voi fi alaturi de ei ca si pîna acum. Avem ceva în comun, suferim de o boala incurabila, rapidismul. M-au impresionat enorm la meciul cu Ceahlaul, atunci cînd au cîntat continuu, chiar daca eram condusi cu 3-0.
Sursa:www.prosport.ro