Sună-ți mama pentru un plus de energie rapid

De: Mihaela Enache / 28.10.2013, 15:30
Sună-ți mama pentru un plus de energie rapid
Vrei să te simți mai energizat repede pentru a face față zilei? Sigur, o ceașcă de cafea îți va oferi un șoc de cofeină, dar cercetările arată că vorbitul cu cineva drag îți poate oferi un impuls de energie, dacă nu chiar mai mult.

Cercetătorii Janet Nikolovski și Jack Groppel au publicat o lucrare despre conceptul de „microinjecții” sau lucruri mici pe care le poți face pentru a-ți oferi rapid o porție de energie, ceva care să te ajute să îți continui cu bine ziua.

Activitatea fizică este cu siguranță unul dintre aceste lucruri, deci e recomandat să te pui în mișcare când simți că lucrurile încep să te copleșească, dar să interacționezi cu alți oameni, în special cu cei care îți sunt dragi este de asemenea energizant.

„Să vorbești cu un coleg nu e la fel de energizant ca atunci când vorbești cu cineva pe care iubești”, a declarat Nikolovski. Ei au măsurat diverse boostere de energie pe o scară de la 1 la 10 și le-au comparat cu măsura la care oamenii apelează cel mai frecvent pentru un impuls de energie: cafeaua. „ Când vrei să te simți mai alert, mai energic, te duci și-ți iei o cafea”, spune Nikolovski.

Oamenii care au băut o cafea cu 30 de minute înainte de a-și raporta nivelul de energie au marcat un 6,8. În schimb, cei care au vorbit cu o persoană iubită au avut un punctaj de 7.

Cu alte cuvinte, când ai nevoie să îți ridici starea de spirit, să suni o persoană dragă e mai bine decât să bei un espresso.