Sunetul valurilor este muzică pentru femei

De: Mihaela Enache / 11.09.2013, 17:40
Sunetul valurilor este muzică pentru femei
Cât de mult îți afectează starea de spirit diferite sunete? Noile cercetări arată că anumite sunete pot avea efect calmant asupra stării de spirit a unei persoane, în timp ce altele o pot afecta negativ.

„Sunetul valurilor care se sparg de plajă” este sunetul cel mai popular și mai iubit de femei, două treimi dintre respondantele sondajului votând pentru el. Acesta a fost urmat îndeaproape de „păsări cântând” și „mersul pe jos prin zăpadă”, alături de „picăturile de ploaie care se lovesc de fereastră”.

Studiul a mai constatat că femeilor le place de două ori mai mult sunetul dulce al unui copil râzând decât bărbaților.

Cel mai pozitiv efect pe care îl pot avea sunetele este aducerea în conștient a unor amintiri plăcute, mai mult de o treime dintre respondenți considerând că sunetele preferate îi fac să se simtă relaxați, fericiți, înălțați.

Cu toate acestea, nu toate sunetele aduc plăcere. „Scrâșnitul dinților” se găsește în fruntea listei cu sunetele cele mai neplăcute.

„Pocnitul oaselor”, „ușa trântită”, „sforăitul partenerului” și „curățarea dinților la dentist” au fost votate de femei ca cele mai detestate sunete.

Simțul auzului este unul dintre cele mai importante simțuri umane – acesta permite comunicare și este fundamental pentru sistemul nostru de plăcere.