Sunt cateodata o veriga slaba

Apropo.ro / 28.02.2005, 10:53
Sunt cateodata o veriga slaba
Ma uit la televizor și tot butonez între cele doua posturi tv muzicale romanești, în speranța ca îmi va veni inspirația și gasesc un subiect pentru articolul meu. O vad pe Anne's cu "Mi-e cald" și n-are rost sa mai spun ce mi-a inspirat videoclipul


Ma uit la televizor și tot butonez între cele doua posturi tv muzicale romanești, în speranța ca îmi va veni inspirația și gasesc un subiect pentru articolul meu. O vad pe Anne’s cu „Mi-e cald” și n-are rost sa mai spun ce mi-a inspirat videoclipul acelei piese, apoi le vad pe fetele de la Laguna și piesa „Cand noaptea vine”. E clar, mi-am zis, trebuie sa îmi caut inspirația în alta parte! Am lasat articolul sa mai aștepte și mi-am concentrat toata atenția asupra unui ceai.

Revin în fața televizorului și o vad pe Alexandra Ungureanu împreuna cu cei de la Sistem într-un videoclip destul de reușit. Ce voce buna are fata asta, pacat ca nu e promovata!, îmi zic în sinea mea și continuu sa caut asiduu un subiect de data asta printre temele de la Tonomat.

Se termina piesa celor de la Sistem cu Alexandra și începe o melodie de dragoste cu Mihai Traistariu. Alta voce buna și tot puțin promovata, ma gandesc. Dupa un timp îl vad pe Fizz și închid televizorul!

Oricum îmi gasisem subiectul pentru articol – VOCILE DE FESTIVAL! Ca și Alexandra Ungureanu și Mihai Traistariu au voci foarte bune dar din pacate nu au parte de promovare și atunci în disperare de cauza își încearca norocul pe la toate festivalurile.

Spre deosebire de piesele din topuri care au refrene ușor de reprodus, cele concepute pentru diverse festivaluri se pare ca au prea multe note și nu au priza la public. Sa fie oare de vina piesele, poate vestimentația sau stilul? Nu știu, cert e ca acești interpreți nu își gasesc locul în muzica romaneasca.

Maria Radu la fel, o voce foarte buna și o persoana deosebita, a gustat un pic din succes cu cațiva ani în urma alaturi de Vank, iar acum se lupta din rasputeri sa revina în atenția publicului. I-am vazut cel mai recent videoclip care e bun, dar se pare ca nu îndeajuns…

Întrebare: de ce nu se promoveaza valorile? Raspuns: emisiunile TV și de radio au nevoie de audiența ca sa reziste în grilele de programe, casele de discuri au nevoie de vanzari ca sa ramana pe piața iar existența acestora depinde de hit-uri cu refrene pe 5 note!

E un lanț al slabiciunilor și din pacate sunt și eu cateodata o veriga slaba… Îmmm, mai bine ma întorc la ceaiul meu și de maine am sa încerc sa schimb ceva, sau nu, mai bine de luni…

Catalin Maruta

Tags: