Sunt dependenta de iubire, dar ma tratez

De: Manuela Stoicescu / 01.05.2008, 14:20
Sunt dependenta de iubire, dar ma tratez
La fel ca dependenta de droguri sau de alcool, dependenta de iubire este, se pare, o conditie medicala recunoscuta si tratabila.

Atunci cand simptomele lui Clare Catford s-au agravat, facand-o pe femeie sa tremure, sa planga si sa transpire in propriul sau pat, medicii i-au pus un diagnostic cel putin ciudat: nu era vorba nici de vreo infectie, nici de vreo boala mortala si de „dependenta cronica de iubire„.

Oricat de incredibil ar suna, expertii au cazut de acord ca dependenta de iubire este o conditie medicala care poate cauza la fel de multe probleme emotionale si fizice precum dependenta de droguri sau alcool.

Desi majoritatea femeilor trec, greu, ce-i drept, prin problemele in dragoste, ajutandu-se de multe ori cu o sticla de vin si o cutie cu bomboane de ciocolata, exista si femei carora sfarsitul unei relatii le poate provoca reactii severe.

Inima lui Clare se frange la propriu de fiecare data cand idilele ei se sting: „De fiecare data cand inchei o relatie ma simt ca si cum viata mea ar fi disparut. Acum trei ani, dupa o relatie cu un barbat la care tineam foarte mult, m-am trezit ghemuita pe podeaua din bucatarie cu un flacon de somnifere in mana. Atunci m-am tarat pana la telefon si am apelat la o clinica de dezintoxicare din Londra”, povesteste Clare.

Ca si dependenta de alte substante si aceasta dependenta poate fi tratata, fiind mai degraba dependenta de euforia primelor luni ale unei relatii. Diferita fata de dependenta de sex, dependenta de dragoste se manifesta la Clare printr-o obsesie pregnanta fata de oamenii care paseau in viata ei.

„Eram ca o adolescenta naiva in corpul unei femei mature, obsedata de barbatii din viata mea si incercand din rasputeri sa fiu prietena perfecta, crezand ca asa ii voi determina sa ma iubeasca”, a spus Clare. In prezent, aceasta se declara vindecata in urma tratamentului de la clinica de dezintoxicare, bucurandu-se la maxim de o relatie cat se poate de normala, chiar daca anosta pe alocuri.