“Sunt Emma Zeicescu şi îmi dau demisia.” Ce s-a întâmplat?

De: Cătălina Matei / 06.07.2016, 10:33
“Sunt Emma Zeicescu şi îmi dau demisia.” Ce s-a întâmplat?
După 10 ani la Realitatea TV, Emma Zeicescu a decis să renunţe la televiziune.

UPDATE: Surse din postul Realitatea TV au dezvăluit, pentru ziarulring.ro, motivele plecării întregii echipe care realiza emisiunea „Oameni şi fapte”: „Cei din echipă ştiau încă de ieri (marţi, 5 iulie – n.r.) că de astăzi nu vor mai intra pe post, însă nu toţi cunosc motivele exacte. Oricum, în ultima perioadă, producătorii căutau alte opţiuni. De mai multă vreme au existat o serie de tensiuni, scenarii  şi acuzaţii nefondate care au determinat oamenii să-şi dea demisia în cele din urmă. Decizia lor a fost forţată doar de interese de moment ale conducerii, strategii şi jocuri de culise. Emma Zeicescu şi oamenii din echipa ei au încercat să facă faţă, însă până la urmă s-au săturat de presiunile şi de sabotajele zilnice şi au ales să plece singuri, prin demisie. Nu se ştie încă ce se va difuza la Realitatea TV pe tronsonul orar respectiv, iar până se va stabili grila de toamnă, vor fi cel mai probabil tot felul de rocade şi de soluţii de moment. Nu sunt primii oameni care părăsesc Realitatea TV în acest fel, însă despre cei mai mulţi nu s-a aflat şi nu s-a scris pentru că lucrau în spatele camerelor. Şi din păcate vor mai urma plecări de la Realitatea TV, prezentatori şi reporteri, din aceleaşi motive. Nu e vorba de probleme financiare la Realitatea TV, pentru că dacă ar fi fost aşa, s-ar fi tăiat salariile şi ar fi existat concedieri, n-ar fi apărut tensiuni şi tot felul de acuzaţii nefondate la adresa jurnaliştilor”.

Realizatoarea emisiunii Oameni şi fapte, de la Realitatea TV, demisionează după zece ani la posturi de ştiri. Anunţul a fost postat pe site-ul personal emmazeicescu.ro.

O prezentatoare de noi, ameninţată de bărbatul din viaţa ei: „Îţi dau cu masa în cap!”

“BREAKING NEWS – Bună dimineaţa, sunt Emma Zeicescu şi îmi dau demisia.  La ora asta, ar fi trebuit să fiu în cabina de machiaj, să mă pregătesc pentru întâlnirea cu voi. Ar fi trebuit să urmeze trei ore, cu Oameni şi Fapte, în direct la Realitatea TV. Pe micul ecran.

Din păcate/din fericire, eu privesc acum un ecran. Sunt bucuroasă. Sunt recunoscătoare. Că pot să vă scriu, nu vă să spun, că ne vom revedea curând. Împlinesc cincisprezece ani de presă. Împlinesc zece ani cu Realitatea TV. „

Contactată de paginademedia.ro, jurnalista a declarat că se va concentra în următoarea perioadă pe online şi pe prezentarea de evenimente, iar din toamnă nu exclude revenirea în TV.

„În perioada următoare, mă voi ocupa de business-ul meu personal, adică site-urile emmazeicescu.ro şi showbizreport.ro. Pentru toamnă, iau în calcul revenirea în televiziune. Cine ştie în ce grilă mă voi regăsi din septembrie. Pe lângă partea de online, mă voi concentra şi pe cea de-a doua pasiune a mea – moderarea de evenimente.”