Sunt Ioana Moldovan și va prezint știrile Animal Planet

Apropo.ro / 29.04.2005, 17:17
Sunt Ioana Moldovan și va prezint știrile Animal Planet
O antilopa Impala paște iarba pipernicita a savanei. Înconjurata de imensitarea Marelui Rif, pare un mic detaliu al umbrelor de nor, ondulata imperceptibil de caldura solului. În Serengetti e de cinci minute pace. Imaculata, inocenta, minuscula antilopa înca nu știe ca peste

O antilopa Impala paște iarba pipernicita a savanei. Înconjurata de imensitarea Marelui Rif, pare un mic detaliu al umbrelor de nor, ondulata imperceptibil de caldura solului. În Serengetti e de cinci minute pace. Imaculata, inocenta, minuscula antilopa înca nu știe ca peste puțin timp va deveni subiect de știri.

De undeva din flanc, arcuit de foame și colorat ca frunzele uscate, ghepardul așteapta sa intre în emisie. Echipa de la știri e în Land Rover. Obiectivul e fixat pe prezumtivul asasin. Un sunet slab, ca o calcatura pe vreasc și acțiunea începe. Luminile, camera, sunetul, totul funcționeaza.

Felina a pornit sa-și înfaptuiasca omorul, iar jurnaliștii o înregistreaza. Nu va fi o transmisie în direct, caseta va fi editata, dar asta crește spectacolul. Impala a aflat prea tarziu. Își încearca norocul cu cateva zig-zag-uri, dar ghepardul e prieten cu echipa de filmare și le face baieților ziua. Antilopa se prabușește într-un nor de praf, se zbate puțin în colții felinei, apoi, cu demnitate și inocența, închide micii ochi înlacrimați peste o secvența tragica și reușita vizual. Moartea unui copil al savanei nu întristeaza pe nimeni.

Din crima violenta ramane doar amintirea grației. Salturile victimei în secundele apropiate caderii și elegantul sprint al pisicii sunt reluate în slow-motion. Perfecțiunea corpurilor destinse în efort vital ne usuca lacrimile. Știrile de la ora cinci din savana nu sunt deloc triste.

Filmele cu bataie au și ele echivalent. Cei doi hipopotami masculi își transmit semnale ostile. Albia raului nu e destul de încapatoare pentru amandoi. Turma privește apatica scena apropietei încleștari fara sa auda fornaiturile amenințatoare. Regizorul sta de asta data într-o Land Cruiser și-l sfatuiește pe operator sa focalizeze pe caninii uriași infipți în mandibule. Clipa are suspans. Falcile se deschid decisiv. Unul dintre uriași pornește. N-aș schimba canalul nici pentru Gladiatorul. Ca și Russel Crowe, favoritul meu din mlaștina pierde. Colții adversarului i-au strapuns pieptul.

Rana e fatala și îl va ucide doua zile mai tarziu. Înainte de cadere privește resemnat și senin catre aleasa inimii, o namila de patru tone, scufundata în noroi. Povestea violenta de amor e de asta data autentica. Nimic nu e fals, nimic nu e clișeu. Aici e iubire. Lipsește un Oscar pentru traire, niciodata acordat eroului mort.

Citește în totalitate știrile așa cum le vede Ioana Moldovan numai din

Tags: