Sunt toate maimuțele la fel de inteligente?

Apropo.ro / 31.05.2016, 00:00
Sunt toate maimuțele la fel de inteligente?
La un moment dat numele de "maimuță " a fost dat oricărei maimuțe.

Dar acum este folosit pentru a desemna maimuțele fără coadă care se întâlnesc doar în pădurile tropicale din Africa și Asia . Acestea includ cimpanzeii mari, urangutanul roșu și gibonii.

Aceste animale sunt numite „antropic”, iar scheletul lor este similar cu cel al omului,  și au același număr și tip de dinți.

Creierul are aceiasi formă ca și creierul uman. Facultățile lor sunt similare, cu excepția vorbirii. Sângele lor, deasemenea, se apropie ca și compoziție de sângele uman.

Gorilele sunt cele mai mari maimuțe, fiind la fel de înalte omul, dar mult mai grele și mai puternice .

Cimpanzeul se aseamănă cel mai mult cu omul. Acestă maimuță este mai mică decât gorila sau urangutanul. Este mai inteligent decât acestea, imită mai ușor comportamentul uman, și este mult mai receptiv la dresaj. Corpul său este destul de asemănătoar cu cel al omului, cu excepția faptului că cimpanzeul are 13 perechi de coaste și omul are doar 12 de perechi.

Cimpanzeul este acoperit, cu excepția mâinilor și a feței, cu păr negru și aspru. Cimpanzeii sunt capturați destul de ușor și par să se adapteze rapid în grădinile zoologice. Din păcate, ei dobândesc, de asemenea, boli caracteristice omului, cum ar fi tuberculoza, iar unii au murit în captivitate de cancer.

Cimpanzeii sunt animale sociabile și se atașează repede de oameni.