Suntem optimisti la inceputul zilei, dar devenim pesimisti spre seara

De: Pandaru Alin Daniel / 30.09.2011, 17:30
Milioane de oameni se trezesc fericiti, dar pe masura ce trece ziua, devin tot mai tristi, arata un studiu bazat pe postarile acestora de pe Twitter.

Cercetatorii au analizat postarile in engleza de pe twitter ale 2.4 milioane de oameni din 84 de tari, citind aproape 500.000 de twituri.

Ei au folosit un program care cauta cuvinte-cheie care sa indice o stare de bine (fericire, entuziasm, euforie) sau o stare pesimista (tristete, anxietate).

Aceste rezultate au fost apoi centralizate in funcite de orele la care au fost trimise postarile, respectand fusul orar al fiecarei tari.

In urma acestor rezultate reiese faptul ca utilizatorii de twitter sunt mai fericiti dimineata , acestia postand ganduri optimiste pe aceasta retea sociala.

Momentele de optimism sunt cele de la inceputul si de la sfarsitul zilei, in timp ce in timpul zilei acestia tind spre o stare mai proasta de spirit.


Twitteristii sunt mult mai veseli in weekend semn ca grijile si stresul de la birou ii afecteaza destul de mult negativ

Chiar si anotimpurile influenteaza starea de spirit a oamenilor, acestia devenind mai morocanosi odata cu inceputul iernii, dar mult mai vioi la inceputul primaverii.

Aceste rezultate pot fi generalizate si pentru non-utilizatorii acestei retele sociale, acest studiu aratand astfel care este starea de spirit a oamenilor.