Supermodelele la 40 plus: Frumuseţe fără limite

Apropo.ro / 28.07.2012, 08:00
Supermodelele la 40 plus: Frumuseţe fără limite
Cindy Crawford, Naomi Campbell şi Claudia Schiffer, cele mai faimoase reprezentante ale “epocii de aur” a supermodelelor, au trecut toate de 40 de ani, dar demonstrează că frumuseţea nu ţine cont de mici detalii precum vârsta.

Pe principul „Eu nu citesc reviste, eu vând reviste”, Naomi Campbell continuă să apară goală pe coperta diverselor publicaţii din toată lumea, arătând mai bine decât la 20 de ani. Secretul ei? În primul rând, o moştenire genetică foarte bună – mama ei, Valerie, la aproape 60 de ani, încă mai participă la prezentări de modă. „O am pe mama şi genele ei bune! Nu îmi fac griji în privinţa vârstei, dimpotrivă, spun tuturor că am 40 de ani. Mănânc sănătos şi nu beau alcool- nu din principiu, ci pentru că nu-mi face bine”, spune Naomi.
Sfatul ei: „Daţi o formă corectă sprâncenelor – vă vor evidenţia structura feţei şi vă vor face o privire mai intensă. După ce v-aţi spălat părul, răsuciţi-l în sus şi lăsaţi-l să se usuce aşa. Aşa veţi obţine bucle minunate”.

cindy crawfordLa 45 de ani, Cindy Crawford s-a lăsat de modelling, dar încă face furori în pictoriale sexy. Aceasta semnează o linie de produse cosmetice, Meaningful Beauty, căreia se pare că îi datorează prospeţimea tenului. Dar, pe lângă aceste creme şi seruri cărora le face reclamă, Cindy mărturiseşte că apelează la tratamente faciale şi microdermabraziune de două ori pe lună şi îşi masează corpul cu o perie moale în fiecare zi. „Nu fumez, mănânc sănătos cam 80% din timp. Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost să-mi aleg o greutate cu care să pot trăi confortabil şi să mă menţin acolo – şi cam asta încerc să fac”.

La 40 de ani şi după trei copii, Claudia Schiffer este încă preferata marilor creatori de modă. Aceasta reuşeşte să arate la fel de tânără datorită unui regim de viaţă sănătos, din care nu lipsesc exerciţiile Pilates, mâncarea organică, cel puţin un litru de apă pe zi şi mai multe ceşti de ceai. „Nu sunt una dintre acele persoane norocoase care pot mânca orice îşi doresc. Trebuie să muncesc pentru silueta mea. Nu ţin diete pentru că îmi dau peste cap metabolismul. Mănânc trei mese pe zi, în special fructe la micul dejun şi încerc să nu ronţăi între mese. Dar dacă vreau o bucată de ciocolată sau un biscuit, nu mă abţin. Nu beau alcool şi stau departe de cofeină”.
Sfatul ei: „Folosiţi un anticearcăn bun, poate ascunde o mulţime de păcate. Aplicaţi o cantitate mică pe fiecare imperfecţiune înainte de a folosi fondul de ten. Un fard de luminozitate pe pomeţi vă va da o strălucire tinerească”.