Superprădătorul care a mâncat un rechin Marele Alb

De: Marian Andrei / 21.06.2014, 12:08
Superprădătorul care a mâncat un rechin Marele Alb
O echipă de cercetători australieni încearcă să descopere misteriosul monstru marin care a "devorat sălbatic" un rechin Marele Alb, lung de patru metri, acum 11 ani.

Incidebtul s-a produs la patru luni după ce rechinului i-a fost atașat un dispozitiv de urmărire, în cadrul unui amplu proiect australian de a studia deplasările rechinilor în jurul coastelor continentului.

Datele colectate de la dispozitivul găsit la 4 kilometri de locul unde acesta a fost atașat animalului arată că rechinul, o femelă sănătoasă, a „plonjat” brusc și cu viteză mare de la suprafață la o adâncime de 600 de metri. Mai mult, temperatura înregistrată a crescut brusc de la 4 grade Celsius la 25 de grade, sugerând că dispozitivul ar fi ajuns în stomacul unui alt animal, care a mâncat rechinul. 

„Când am citit datele nu mi-a venit să cred. Prima întrebare a fost «Cine a făcut asta?». Cine ar putea să mănânce un rechin Marele Alb lung de patru metri?” a declarat unul dintre cercetători.

Specialiștii presupun că o explicație ar fi existența unui „rechin Marele Alb colosal de mare și, în același timp, canibal”.

Informația a fost readusă în actualitete de un documentar care va avea premiera pe 26 iunie.