Superstiții legate de marți, 13

De: Gabriela Voicu / 13.03.2012, 10:00
Superstiții legate de marți, 13
De ce ne temem de zilele de marți, care cad în data de 13? Iată câteva superstiții legate de aceste zile.

Marți, 13, este una dintre cele mai temute zile pentru persoanele superstițioase, din două motive: marți aduce trei ceasuri rele, iar cifra 13 aduce ghinion.

13 este considerată cifră pentru că la Cina cea de taină au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.

Numărul 13 este, în Tarot cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră care conține un avertisment negativ. Adesea, vedem într-un film, în momentul culminant, un magician care întoarce o carte și aproape de fiecare dată este Moartea XIII.

Nu pentru că ar anunta neapărat o crimă, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru că imaginea conținută pe această carte dă fiori.

În multe țări 13 este evitat pentru a desemna numărul străzii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferându-se varianta 12 bis.

Se spune că dacă numele tău e format din 13 litere ai Norocul Diavolului. Mulți criminali în serie au nume din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy și Albert de Salvo.