Suplimentarea de personal la granite, de sarbatori

Apropo.ro / 19.12.2006, 10:27
Suplimentarea de personal la granite, de sarbatori
Pentru sarbatorile de iarna vor fi mai multi politisti de la frontiera care vor controla documentele si vor exista mai multe artere de control la intrarea în tara, a anuntat, luni, Inspectoratul General de Politie de Frontiera. Totodata, în punctele de trecere


Pentru sarbatorile de iarna vor fi mai multi politisti de la frontiera care vor controla documentele si vor exista mai multe artere de control la intrarea în tara, a anuntat, luni, Inspectoratul General de Politie de Frontiera.

Totodata, în punctele de trecere ale frontierei sunt create filtre de control separate pentru cetatenii Uniunii Europene si pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici. În plus, s-au luat masuri de supraveghere pe drumurilor care fac legatura între localitatile de frontiera si punctele de trecere, pentru a evita eventualele blocaje de circulatie.

De asemenea, ofiteri ai Politiei de Frontiera au fost detasati în punctele de frontiera importante de pe granita de vest a tarii, pentru a monitoriza traficul.

Potrivit comunicatului, grupuri de lucru vor fi gata de interventie 24 de ore din 24, la nivelul tuturor structurilor Politiei de Frontiera.

Participantii la traficul transfrontalier pot suna la 959 pentru teritoriu si la 9590 pentru Bucuresti daca sunt nemultumiti de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

Saptamâna trecuta, au intrat în România, prin punctele de trecere ale frontierei, aproximativ 210.000 cetateni români, dintre care aproximativ 150.000 au intrat în tara prin frontiera de vest.

Traficul s-a intensificat semnificativ la sfârsitul saptamânii când, în doar trei zile, au intrat în tara aproximativ 107.000 români, fata de 77.000 de intrari în tara, înregistrate la sfârsitul saptamânii anterioare.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recomanda tuturor participantilor la trafic, pentru a evita aglomerarile, tranzitarea tuturor celor zece puncte de frontiera existente la granita cu Ungaria.

Mediafax