Suplimentele alimentare cu vitamina D, inutile pentru întărirea oaselor la adulții sănătoși

Apropo.ro / 15.10.2013, 14:45
Suplimentele alimentare cu vitamina D, inutile pentru întărirea oaselor la adulții sănătoși
Adulții sănătoși nu trebuie să ia suplimente alimentare cu vitamina D, se arată într-un studiu publicat în revista The Lancet.

Specialiștii susțin în studiul lor că suplimentele cu vitamina D nu au niciun efect în prevenirea scăderii densității osoase, un simptom al osteoporozei.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Pe de altă parte, experții afirmă că, în cazul unui deficit de vitamina D în organism, oamenii ar trebui să ia suplimente alimentare care conțin această substanță.

Autorii noii cercetări, specialiștii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, au analizat 23 de studii pe acest subiect, la care au participat peste 4.000 de adulți sănătoși, din mai multe țări, printre care Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Australia, Olanda, Finlanda și Norvegia.

Suplimentele alimentare au fost administrate participanților la studiu pe o perioadă de doi ani, fără să se descopere vreun efect direct al vitaminei D asupra densității osoase.

Densitatea osoasă măsoară cantitatea de substanțe minerale din oase, de care depinde tăria acestora, și este adesea considerată un indicator al riscului de osteoporoză, asociat cu riscul de fracturi.

Citește mai multe detalii despre efectul suplimentelor alimentare cu vitamina D asupra omului sănătos, pe Descoperă.ro