Surfing pe lacul înghețat (Video)

Apropo.ro / 18.02.2014, 14:15
Când te gândești la surf îți vin în minte zile calde, ape limpezi și valuri potrivite. Dar cum stă treaba când afară sunt aproape de zero grade?

Un grup de surferi din Minnesota nu pare că au probleme când vine vorba de frig și de îngheț. Ei spun că în această perioadă au parte de cele mai tari curse pe apă.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Surferii călăresc valurile Lacului Superior din Marele Lac, de lângă Stony Point, în timpul iernii, atât de mult încât la finalul cursei ajung și ei înghețați. Vârful sezonului este considerat a fi între ianuarie și martie, căci atunci, spun ei, sunt valurile ating și 3-4 metri înălțime.

Temperatura apei din Lacul Superior, cel mai adânc din Marele Lac, este mai bună decât cea a aerului – aceasta atinge și 2 grade în timpul iernii, iar aerul și minus 24 de grade Celsius. Cu tot cu vânt se simte undeva la minus 45,5 grade Celsius.

Chiar și cu o temperatură povizivă a apei, surferii trebuie să poarte costume speciale, groase, ce le păstrează căldura corpului. De asemenea, ei aplică și vaselină pe față pentru a evita ca tenul lor să fie sfâșiat de vânt.

Din toată această nebunie, cel nmai greu moment este acela când trebuie să-și scoată costumele înghețate. Este necesar un timp pentru ca gheața să se topească pentru a se evita degradarea costumului. Dar ce mai contează riscurile atunci când pasiunea este mai presus de orice…