Surpiza in Cotroceni

Apropo.ro / 03.10.2004, 12:32
Surpiza in Cotroceni
Echipa FC Național a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), partida disputata, sîmbata, pe teren propriu, în compania formației Farul Constanța, în etapa a IX-a a Diviziei A "Burger". FC Național - Farul Constanța   2-2 (2-1) Au marcat: Caramarin '6 (p), '42 /

Echipa FC Național a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), partida disputata, sîmbata, pe teren propriu, în compania formației Farul Constanța, în etapa a IX-a a Diviziei A „Burger”.

FC Național – Farul Constanța   2-2 (2-1)

Au marcat: Caramarin ‘6 (p), ’42 / Cristocea ’32 (p), Gurița ’63

Stadion: „Cotroceni”

Spectatori: 1.500

Cartonașe galbene: Olah ’24, McKain ’78 / Fl. Lung ’34, Vlas ’81, Senin ’87, Gurița ’90

Cartonaș roșu: Curca ‘4

Arbitri: Ionica Serea – Florin Hîncu, Florin Buzarnescu – Vasile Paduraru

Observatori: Valentin Alexandru, Ion Danciu.

Componența formațiilor:

FC Național: Popa - Olah, Thwaite (Chihaia ’69), McKain, Panc -Abiodun, G. Popescu, Srhoj (Lița ’73), G. Coman - Caramarin - I. Savu (Mitrovici ’78). Antrenor Cosmin Olaroiu.

Farul: Curca - Farmache, Barbu, Pașcovici, Florea, Fl. Lungu – I. Apostol (Vlas ‘6), Todoran, Cristocea (Senin ’81) – Gurița, L. Mihai (Baicu ’42). Antrenor Petre Grigoraș.

Declarații dupa meci:

Cosmin Olaroiu (antrenor FC Național): „Am pierdut doua puncte. Eliminarea portarului echipei oaspete și golul marcat de noi la începutul meciului cred ca s-au întors ca un bumerang împotriva noastra. Imediat s-a vazut o lipsa de concentrare din partea noastra. Am fost egalați, am reușit sa revenim dar în continuare nu am știut sa fructificam avantajele și am primit al doilea gol. Se mai întîmpla, sper ca am avut doar o zi proasta, dar cred ca mental am pierdut acest meci, pentru ca am jucat foarte lejeri și foarte deconcentrați. Echipa oaspete a jucat mai agresiv, a avut o atitudine mai buna și a meritat punctul obținut. Nu am jucat noi atît de bine încît sa incriminam arbitrajul”.

Petre Grigoraș (antrenor Farul): „Pentru noi este un rezultat bun pentru ca veneam dupa doua înfrîngeri consecutive. Este adevarat ca nu ne puneam speranțe foarte mari în acest meci, ținînd cont de locul pe care îl ocupa FC Național în clasament și de valoare lotului în general. Din pacate pentru noi, am început partida cu un handicap în minutul 6, la primul gol. Sincer sa fiu nu speram sa mai redresam situația, dar echipa s-a daruit exemplar și a obținut un rezultat meritat. Speram ca acest punct sa ne dea un moral bun pentru urmatoarele etape și sa ne ajute sa ne îndreptam spre prima jumatate a clasamentului”.

Întrebat daca Farul a primit bani de la Steaua pentru a juca mai slab în acest meci, Simionaș a raspuns în gluma: „Am primit 500.000 de dolari, dar i-am refuzat”, dupa care a adaugat: „Ce noi jucam pentru Steaua sau pentru Rapid? Este o gluma? Nu avem nici o prima. Sub nici o forma nu jucam pentru alte echipe, ci doar pentru culorile Farului și nimic mai mult”.

La întrebarea daca l-a introdus pe Adrian Senin abia în minutul 81, deoarece jucatorul este afectat de scandalul de dopaj în care este implicat, Simionaș a raspuns: „Nu, a fost doar o schimbare tactica. Nu are de ce sa fie afectat, pentru ca ei sînt curați”.

– La meci au asistat, printre alții, antrenorul echipei Steaua, Walter Zenga, președintele executiv FC Steaua, Mihai Stoica, și finanțatorul clubului Farul Constanța, Gheorghe Bosînceanu.

– Walter Zenga, care a urmarit doar prima repriza a meciului, a declarat ca deocamdata FC Național este mai tare decît Steaua, deoarece este pe primul loc în clasament, dar ca Steaua are un meci mai puțin.

Referitor la maieul pe care Gabriel Caramarin îl poarta pe sub tricoul de joc, cu un mesaj ce-i este adresat, Walter Zenga a spus: „Îi poarta noroc, ma bucur pentru el. Cînd vad tricoul lui Caramarin îmi aduc aminte de un an foarte frumos aici în Cotroceni, care ar fi putut fi și mai frumos daca am fi cîștigat Cupa României.

Tehnicianul formației steliste a adaugat ca FC Național este o echipa care candideaza la titlu în acest moment.

Mihai Stoica (președinte executiv FC Steaua): „Ma bucur pentru Gurița, care este unul dintre jucatorii în care am crezut foarte mult. Indirect, el ne-a ajutat astazi. Pentru mine nu este o surpirza performanța echipei FC Național din acest sezon. Eu am spus ca este o echipa de luat în seama, iar Dinamo este principala contracandidata la cîștigarea titlului. De celelalte echipe nu am amintit niciodata.

Întrebat daca prezența sa pe stadionul „Cotroceni” a purtat ghinion formației FC Național, Stoica a spus: „Credeți ca Național s-a împiedicat azi din cauza mea? Ca sa oprim FC Național trebuie sa-l rapim pe «Oli» și sa-i dam drumul cînd se termina campionatul”.

Mediafax