Surprinzător! Ce părere are Mircea Badea despre victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezindenţiale

De: Cătălina Matei / 19.11.2014, 11:16
Surprinzător! Ce părere are Mircea Badea despre victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezindenţiale
Mircea Badea consideră, între altele, un aspect pozitiv al alegerilor faptul că tinerii au votat în număr mare şi că, acum, nu vor mai avea niciun motiv să reproşeze că cei mai în vârstă decid preşedintele în locul lor.

Alegerile din 16 noiembrie au împărţit ţara în două. De o parte, o mulţime de oameni au ieşit în stradă să se bucure pentru victoria lui Klaus Iohannis şi, de cealaltă, unii nu consideră că va fi preşedintele potrivit pentru România.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3, a comentat, pe contul de socializare, rezultatul votului.

„1. Iohannis are legitimitate incontestabilă: 6.250.000 de voturi, diferenţa faţă de contracandidat mai mare de 1.000.000 de voturi.

2. Votul uriaş al tinerilor: de când mă ştiu tinerii s-au lamentat că decid alţii pentru ei. E foarte bine că acum îşi pot asuma contribuţia decisivă şi nu vor avea niciun eventual reproş. De asemenea afirmarea internetului ca mediu activ şi hotărâtor.

3. Opţiunea fără echivoc a societăţii româneşti pentru „dreapta”. Cel mai rău lucru ar fi fost neclaritatea. Acum vom vedea cine se adaptează mai bine la această opţiune.

4. Azi înţelegem mai bine ce au însemnat 7.400.000 de voturi într-o singură direcţie.

5. Toate lucrurile sunt acum clare, nu mai e loc de regrete bazate pe neînţelegeri şi şovăieli”, a scris Mircea Badea, pe Facebook.