Susan Sarandon: „Papa Benedict al 16-lea este un nazist”

Apropo.ro / 18.10.2011, 15:30
Actrita Susan Sarandon a reusit sa lase lumea muta de uimire dupa ce l-a facut nazist pe actualul Papa. Catolicii o numesc pe actrita "detestabila".

Susan Sarandon l-a numit nazist pe Papa Benedict al 16-lea, in timpul unui interviu realizat cu actorul si producatorul Bob Balaban, la Festivalul de Film din Hamptons. Actrita nu s-a multumit ca l-a numit nazist, si a mai repetat cuvintele pentru a se face inteleasa si a nu se crede ca a gresit prima data.

Sarandon, 65 de ani, a mentionat ca i-a dat o copie a filmului sau „Dead Man Walking”, din 1995 pentru care a castigat un premiu Academy Award. Apoi a revenit asupra discutiei si a specificat despre care Papa este vorba.

Papa John Paul II

Papa John Paul II pe care Susan il aprecia

Lui John Paul II, nu nazistului de acum„, a clarificat actrita. Cand Balaban si-a exprimat mirarea fata de cuvintele acesteia, Susan Sarandon a mai repetat ce tocmai spusese.

Papa Benedict al-XVI-lea in copilarie

Papa Benedict, un nazist in opinia lui Susan Sarandon

Probabil, Sarandon facea referire la faptul ca Papa Benedict al 16-lea a fost membru Hitler Youth, dupa cum se cerea la acea vreme, in cazul baietilor. Reprezentantii Papei declara ca acesta nu are nicio participare activa in acest sens.

Susan Sarandon este cunoscuta pentru activismul sau liberal, si pentru exprimarile dezinvolte, de fiecare data, despre punctele sale de vedere in politica. De aceasta data, actrita a reusit sa atraga atentia asupra sa mai mult decat a facut-o de-a lungul timpului. Remarca ei a atras atentia catolicilor din SUA, care au reactiont imediat si au numit-o detestabila.