Sute de cerșetori, hoți și prostituate români la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice

De: Marian Andrei / 24.04.2012, 09:58
Sute de cerșetori, hoți și prostituate români la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice
Bande infracționale din România transportă cu autocarele sute de bărbați, femei și copii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice, pentru a împânzi străzile ca hoți de buzunare, cerșetori și prostituate.

Autoritățile evacuează în fiecare noapte până la 60 de români fără adăpost din zona Marble Arch și Oxford Street, acțiune care alături de curățarea mizeriei pe care o fac aceștia costă mii de lire sterline. Munca suplimentară a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar broșurile pentru a-i avertiza pe localnici să nu le dea bani cerșetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro).

„Credem că ne confruntăm cu primele acțiuni antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice„, a declarat ofițerul responsabil de reducerea infracționalității la Westminster.

„Am avut întotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni au venit cu o intensitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum”, a afirmat Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecția comunității. Ea a adăugat că deși sunt trimiși înapoi în România, aceștia revin pentru că Marea Britanie are reputația că oferă ajutoare și cazare.