SUV-ul Dacia a fost botezat oficial: Kanjara!

De: Marian Andrei / 28.07.2009, 12:26
SUV-ul Dacia a fost botezat oficial: Kanjara!
Renault a inregistrat brandul Kanjara, numele SUV-ului Dacia, la Institutul National pentru Proprietate Intelectuala din Franta

UPDATE: Kanjara nu este singurul nume posibil al noului SUV al celor de la Dacia. Renault Romania are deja inregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) patru noi branduri Duster, Kanjara, Yaghan si Ondelios.

Duster este conceptul Dacia prezentat in primavara acestui an in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in timp ce Ondelios este conceptul unui SUV Renault prezentat anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Paris, care este propulsat de un sistem hibrid diesel-electric.

In prezent in cadrul Renault nu exista niciun model sau concept care sa poarte denumirea de Yaghan sau Kanjara, asadar unul dintre acestea doua (intre care cel mai vehiculat este Kanjara) va reprezenta cel mai probabil numele viitorului SUV Dacia

STIREA INITIALA: Renault a inregistrat brandul Kanjara, numele SUV-ului Dacia, la Institutul National pentru Proprietate Intelectuala din Franta, pentru comercializare pe piata franceza si in Europa, precum si in alte tari unde urmeaza sa fie vandut modelul.

Noul model va avea, pe langa versiunile deja anuntate, si una cu sapte locuri – Kanjara 2, dupa modelul lui Nissan Qashqai.

Versiunea cu 7 locuri va fi cu 20 cm mai lunga decat cea standard, ajungand la 4,7 metri. In ceea priveste motorizarile, cei de la L’Automobile spun ca noul Kanjara va fi disponibil cu doua motoare pe benzina, de 1,6 litri 110 CP si 2,0 litri 140 CP si doua dieseluri, de 1,9 litri dCi 130 CP si 1,6 litri dCi de 110 CP.

Cel mai probabil Dacia Kanjara va fi lansata in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara anului viitor, la un an distanta dupa Sandero Stepway, primul crossover din istoria Dacia.

Citeste mai mult despre Dacia Kanjara, pe zf.ro.