Swoboda: Imaginea Romaniei se deterioreaza

Apropo.ro / 09.01.2008, 10:26
Swoboda: Imaginea Romaniei se deterioreaza
Vicepresedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, declara ca imaginea Romaniei se deterioreaza din cauza certurilor.

Vicepresedintele grupului socialist din PE Hannes Swoboda declara, referindu-se la refuzul lui Traian Basescu de a accepta candidatura Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei,ca imaginea Romaniei se deterioreaza din cauza acestor certuri, iar reforma in justitie este afectata de absenta ministrului.

"In general, imaginea Romaniei se deterioreaza din cauza acestor certuri. Noi nu putem spune daca Norica Nicolai ar putea fi un ministru bun sau nu, dar cred ca in acest caz se obisnuieste ca premierul sa vorbeasca informal cu presedintele despre aceste chestiuni, astfel incat sa se gaseasca un nume care sa fie acceptat si nu respins din nou, pentru a nu lasa impresia in randul comunitatii internationale ca aceste chestiuni nu sunt tratate cu grija corespunzatoare", a afirmat Swoboda la RFI Romania.

Raspunzand unei intrebari, el a apreciat ca situatia de la Ministerul Justitiei este o chestiune mai delicata decat alte scandaluri de pana acum si ca pentru portofoliul Justitiei ar trebui gasita o persoana serioasa, nepartizana, in care UE sa aiba incredere.

"Desigur ca este o chestiune mai delicata. Stiti, nu vreau sa o judec pe doamna Macovei si sa spun daca era buna sau rea, dar macar a dat Uniunii Europene impresia ca lupta pentru a avea o societate fara coruptie. Succesorii ei implicati in aceste dispute nu ajuta tara. Ar trebui gasita alta personalitate serioasa, nepartizana, o personalitate in care Uniunea Europeana sa aiba incredere. De aceea spun ca aceasta chestiune este mai delicata decat multe altele", a explicat liderul socialist.

In opinia sa, reforma in Justitie poate fi afectata de lipsa unui ministru si este important ca acesta sa existe si sa fie "de incredere".