O retrospectivă a picturilor lui Sylvester Stallone, într-un muzeu din Germania

De: Nicoleta Lepădatu / 24.11.2021, 06:00
O retrospectivă a picturilor lui Sylvester Stallone, într-un muzeu din Germania

Mai mult de 50 de picturi semnate de Sylvester Stallone, inclusiv autoportrete şi câteva lucrări care vor fi distribuite public pentru prima dată, sunt expuse în această retrospectivă din Muzeul Osthaus din Hagen, Germania.

„Asta îmi place la pictură, faptul că este singura comunicare adevărată pe care o poţi avea”, a spus Sylvester Stallone într-un comunicat care anunţă retrospectiva. „În timp ce scrisul poate fi manipulat, pictura este cel mai rapid şi mai pur traducător al subconştientului. Când ceva se întâmplă în interiorul tău şi loveşti pânza, este greu să falsifici. Artistul pe pânză este numărul unu pentru mine atunci când vine vorba de a-şi transmite sentimentele.”

Sylvester Stallone a început să picteze încă din adolescență. Operele lui din tinerețe, semnate „Mike Stalline”, sunt mai degrabă experimentale. Pentru o vreme, din motive financiare, Stallone nu a mai pictat și a practicat diverse meserii. În 1976, anul în care a devenit faimos grație rolului din „Rocky”, actorul a reînceput să picteze și a continuat să o facă până în zilele noastre. Opera sa din anii ’70 și ’80 este foarte expresivă și sumbră, fiind influențată de moartea fostului său manager. Tablourile sale din acea perioadă sunt grafice, adeseori strălucitor de colorate, însă destul de ilustrative.

Începând din anii 1989-1990, stilul său cunoaște o evoluție. Actorul „plonjează” mai adânc în artă, studiază cu multă seriozitate picturile unor artiști moderni precum Picasso, Gerhard Richter și Anselm Kiefer. Se orientează și către operele abstracte ale lui Mark Rothko, inventând în cele din urmă un stil personal, marcat de picturi expresive, profunde și abstracte, creând atât autoportrete stilizate, cât și imagini completate de un text scris.

Retrospectiva Stallone se deschide pe 4 decembrie şi va fi disponibilă până la 20 februarie 2022.

Foto: Profimedia Images

CTEȘTE ȘI: Mănuşile de box ale lui Rocky, bandana lui Rambo și alte obiecte din filmele lui Sylvester Stallone vor fi scoase la licitație